Live

Ministerul Educaţiei, anunț după un fake-news pe reţelele sociale: Contractul educaţional nu afectează drepturile părinteşti

Data publicării:
Ligia Deca, ministrul Educației. FOTO: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Ministerul Educaţiei reclamă un fake-news distribuit pe reţelele sociale, în contextul începerii anului școlar. O declaraţie atribuită ministului Ligia Deca susţine că „pe durata contractului educaţional, autoritatea tutelară nu mai aparţine părinţilor”. Oficialii ministerului spun însă că afirmația e falsă și că „semnarea contractului educaţional nu afectează exercitarea drepturilor părinteşti”.

„Această afirmaţie nu îi aparţine ministrului Educaţiei! Informaţia a apărut pe reţele sociale şi nu provine din surse oficiale. Semnarea contractului educaţional nu afectează exercitarea drepturilor părinteşti”, au transmis oficialii ministerului.

Conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionarea a Unităţilor de învăţământ preuniversitar, unităţile de învăţământ încheie cu părinţii sau reprezentanţii legali/elevii majori, în momentul înscrierii beneficiarilor primari în registrul unic matricol, un contract educaţional, în care sunt înscrise drepturile şi obligaţiile reciproce ale părţilor, conform prevederilor legale în vigoare, potrivit Agerpres.

„Prin hotărâre a consiliului de administraţie, la contractul educaţional pot fi adăugate şi alte clauze, a căror natură nu poate afecta interesul superior al beneficiarului primar în funcţie de specificul fiecărei unităţi şi după consultarea consiliului reprezentativ al părinţilor/reprezentanţilor legali, prin act adiţional semnat de ambele părţi”, arată Ministerul Educației.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ligia Deca, contre cu primarul din Slobozia Conachi. „Şcoala nu a fost afectată de inundaţii, poate vreţi să mergem la o familie, două”

Bursa de reziliență în noul an școlar. Care sunt criteriile de acordare și când primesc elevii primii bani

Lista școlilor închise din cauza inundațiilor din județul Galați

Ce se întâmplă cu amenzile date părinților care refuză să semneze contractul cu școala. Explicația unui avocat

Partenerii noștri