Jurnal pentru copii. Bibliotecara care a reușit să transforme o bibliotecă prăfuită într-un adevărat centru educațional
„Unde nu există suflet, toți banii din lume nu pot schimba nimic!”. Este ideea prin care, în doar trei ani, Ioana Irinciuc și comunitatea formată în jurul Bibliotecii „Emil Gârleanu” din București au reușit să schimbe total aspectul și „spiritul” acestui spațiu de lectură. O poveste despre puterea poveștilor, reale și imaginare, sâmbătă la Jurnal pentru copii!
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Răspunsul Elenei Lasconi întrebată dacă l-ar vota pentru funcția de premier pe Marcel Ciolacu
Theodor Stolojan acuză USR de lipsă de profesionalism. „Pune pe masă o hartie cu 8 cerințe și apoi pleacă. Nu e o metodă de negociere”
Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”. Parchetul General a deschis dosar penal
35 de ani de la Revoluție: Balconul Operei din Timișoara s-a umplut de oameni
Surse: PNL ar putea relua vineri discuțiile cu PSD și UDMR. Ciprian Ciucu nu va mai merge la negocieri
Comunitate, veselie, poveste. Sunt cele trei cuvinte prin care Ioana Irinciuc descrie „spiritul” Bibliotecii „Emil Gârleanu” din București. În țara în care numai în ultimul an s-au închis 238 de săli de lectură și centre de împrumut, un om inimos a reușit să transforme biblioteca prăfuită într-un adevărat centru educațional.
Ioana Irinciuc, bibliotecară: Era genul de bibliotecă clasică, cu cărți așezate la dungă, ușor întunecoasă, dar ce era un pic deranjant pentru mine- era foarte multă liniște.
Florența Ivan, bibliotecară și păpușar: Transformarea este „WOW”, este uimitoare, pentru că înainte biblioteca era locul în care trebuia să păstrăm liniștea, veneam doar să citim, nu trebuia să facem gălăgie, nu făceam altceva decât să alegem cărțile la raft, să împrumutăm sau să le aducem pe cele de acasă, acum biblioteca e un univers întreg.
Larisa: Mai am și o surioară mai mică și cred că i-ar plăcea foarte mult să vină aici, pentru că sunt atâtea jucării și culori și chiar și mie îmi place.
Copiii vin zilnic la biblioteca sa împrumute carți, sa-și faca temele sau sa participe la ateliere de toate felurile. Preferatele lor sunt cercurile de lectura și spectacolele de teatru de păpuși.
La „Emil Gârleanu”, bucureștenii au descoperit puterea comunității. Pentru ca toate bibliotecile să arate astfel este nevoie, însă, de bani și de implicarea autorităților.
Alunița Voiculescu, redactor de carte: Cred că ține și de fonduri, dar și de un pic de suflet, că unde e suflet se poate, unde nu, toți banii din lume nu rezolvă nimic.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News