Live

Învățătoarea care face minuni în vremuri de criză

Data publicării:
Elisabeta Păcuraru, învățătoarea de la Eșelnița care a făcut rost singură de tablete pentru toți copiii clasei sale Foto: captură video

În lipsa unui plan coerent privind educaţia online în cazul elevilor care nu au acces la tehnologie, o învățătoare din Mehedinți a făcut posibilă școala pe internet pentru toți elevii de clasa a II-a din comuna Eșelnița. Luna trecută, un singur elev avea tabletă. Acum, au toți cei 21 de copii, care participă la cursurile online. Mai mult de jumătate dintre elevii din clasa Elisabetei Păcuraru provin din familii defavorizate, iar învățătoarea a mers din casă în casă pentru a le duce copiilor tablete de care a făcut rost singură, fără ajutor de la autorități. 

În martie, când a început școala de acasă, un singur elev din clasă avea tabletă. Dintre ceilalți 21 de copii, unii nu aveau nici măcar telefoane proprii și își așteptau părinții pentru a putea trimite învățătoarei ceea ce lucraseră. Astăzi, toți elevii din clasa a II-a de la școala din comuna Eșelnița, județul Mehedinți, au tablete conectate la internet și pot participa la cursurile online.

„Hai sa facem o sesiune de Zoom, îţi dă doamna linkul şi fii atentă la partea de căşti” - explică învățătoarea unei fetițe care ține în mână tableta nou-nouță.

Nadia este una dintre elevele Elisabetei Păcuraru. În momentul în care a aflat că lecţiile se vor face online, părinţii micuţei au intrat în panică: nu aveau acasă un laptop sau tabletă. Ajutorul învăţătoarei a fost binevenit.

„Acest ajutor a fost binevenit şi îi mulţumim doamnei Vetuţa, pentru că fata mea avea telefonul meu, alţii de exemplu nu au avut pe ce sa lucreze”, spune mama elevei.

Învățătoarea a mers acasă la fiecare dintre copii pentru le da tabletele și a petrecut o vreme alături de ei pentru a le explica cum funcționează și cum să se conecteze.

Cum a făcut rost de tablete? O parte printr-o fundație, o altă parte prin inițiativa unor oameni simpli, care au făcut o campanie de strângere de fonduri și au putut strânge banii pentru încă nouă tablete într-o singură seară, a povestit învățătoarea la Digi24:

Ea spune că atunci când le-a dus tabletele copiilor, unii au crezut că vine să le aducă dulciuri. Acum, copiii sunt atât de încântați, încât nu se mai despart de ele și unii chiar dorm cu ele sub pernă, a povestit Elisabeta Păcuraru. 

Întâlnirea video din fiecare zi presupune 2-3 sesiuni și fiecare sesiune este dedicată unei singure discipline, fie română, fie matematică. Învățătoarea discută cu elevii temele pe care le-au avut și unde au întâmpinat dificultăți și lucrează cu ei noi teste.

Cu toate acestea, Elisabeta Păcuraru spune că îi lipsesc orele de la clasă și apropierea fizică a copiilor, care obișnuiau să o îmbrățișeze de câte ori veneau dimineața la școală. Într-una din zilele acestea, la o lecție online, un copil i-a declarat brusc: „Doamna, eu vă iubesc!” - a povestit învățătoarea, mărturisind că gestul a mișcat-o mult.

Editare web: Luana Păvălucă

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lipsa cadrelor didactice este aproape generalizată în UE: 24 de țări din 27, inclusiv România. Care sunt motivele

Măsuri pentru caniculă la concursul de ocupare al posturilor în învățământ preuniversitar

România se situează pe primul loc, la nivel european, în topul ţărilor în care copiii şi tinerii sunt puternic afectaţi de sărăcie

Peste 1.200 de elevi din Prahova învață online, după ce comuna lor a rămas fără gaze în plin ger, din cauza unei avarii

Partenerii noștri