În 2019, copiii din România încă merg la școală pe jos, prin ger
Pentru zeci de elevi din Vaslui, drumul spre o viaţă mai bună începe la 6 dimineaţa, zi de zi. Iarna, prin zăpadă şi ger, copiii merg pe jos la şcoală. Primăria nu mai trimite microbuzul după ei din cauza drumurilor foarte proaste, pe care vehiculul ar putea rămâne blocat în zăpadă sau noroi.
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Tânăr prins în flagrant în timp ce vindea droguri în fața unei școli din Timișoara. Ce au găsit polițiștii în mașina suspectului
Invazie de ploșnițe într-o școală gimnazială din București
Mărturiile dramatice ale oamenilor loviți de inundații
Un elev din Mehedinți a dat foc școlii, de supărare
Suspecții crimei din Vaslui au cărat geamantanul în care se afla cadavrul unui bărbat pe ulițele satului. Imagini surprinse de camere
Discurs marcant al unei șefe de promoție la liceu: Școala a devenit o sursă de frustrare și dezamăgire
Doi bărbați din Caraș-Severin au intrat într-o școală pe un geam lăsat deschis și au furat banii pentru bursele elevilor
Gaz periculos depistat în școli și grădinițe din 16 județe. E considerat unul dintre factorii de risc pentru cancerul pulmonar
De când au început ninsorile, la finalul anului trecut, elevii de gimnaziu şi cei de liceu din satele Ciuperca şi Popeşti înfruntă nămeţii în drumul spre şcoală.
Aurel Chingălată, prăinte: E foarte greu. Îi plângi de milă când vine acasă îngheţat, ud, pe timpul ăsta. Acum sunt -13 grade.
Iustin Denis Chingălată, elev clasa a V-a: E foarte greu. Ne îmbrăcăm gros să rezistăm la frig. E greu pentru copil de 12 ani să te trezeşti la 6, să pleci la 6 jumătate pe drum. Vreau să ajung ceva în viaţă, dar cu condiţiile astea e cam greu.
După mai mult de o oră de mers prin frig elevii ajung la şcoală aproape îngheţaţi.
Mihaela Palade, elevă clasa a IX-a: Mi-au îngheţat şi picioarele, şi faţa şi tot. Este foarte frig.
Anişoara Ursu, profesoară la şcoala din Rădeni: Vin mai puţin pregătiţi pentru că sunt obosiţi.
Edilii spun că nu doar microbuzul şcolar nu mai ajunge în cele două sate. Nici pompierii sau salvarea nu mai au acces pe drumurile neasfaltate. Autorităţile locale susţin că au cerut de mai multe ori sprijin Companiei Naţionale pentru Investiţii.
Dănuţ Iacob, primarul comunei Dragomireşti: „Ceilalţi asfaltează şi câmpurile şi noi nu putem să scoatem copiii ăştia care îngheaţă şi vin la şcoală îngheţaţi.”
Pentru asfaltarea celor şase kilometri de drum este nevoie de 2,5 milioane de euro.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News