Live

Elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta

Data publicării:
Elevii ar putea fi chemați sâmbăta la școală pentru a face învățământ remedial, care să recupereze materia pierdută cât timp școala s-a făcut online, spune Sorin Cîmpeanu, ministrul educației Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Elevii și profesorii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta, a declarat ministrului educației, Sorin Cîmpeanu, la Europa FM. Acesta susține că toate unitățile de învățământ din țară vor avea nevoie de activități remediale, după perioada în care orele s-au desfășurat exclusiv online. Ministrul spune că aceste cursuri suplimentare vor fi făcute în afara orelor din semestrul al II-lea și, prin urmare, atât elevii, cât și dacălii vor fi nevoiți să petreacă mai multe ore la școală pentru recuperare.

„Printre cele 7.203 școli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale într-o măsură mai mare sau mai mică. Am căzut de acord că trebuie făcute față în față. Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul  specific clasei aferent semestrului 2. Deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care e disponibilitatea în funcție de specificul fiecărei școli”, a arătat ministrul.

Toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar pentru orele de educație remedială, a precizat ministrul. Sorin Cîmpeanu spune că au fost identificate deja fondurile necesare: este vorba despre 30 de milioane de euro, care vor proveni din fonduri europene.

Deocamdată, de luni, 11 ianuarie, elevii revin din vacanța de iarnă și reiau cursurile online.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara săptămâna aceasta că s-a ajuns la un acord cu privire la redeschiderea școlilor, astfel că elevii vor începe semestrul al doilea pe 8 februarie în bănci, dacă situația epidemiologică o permite. Acesta a precizat că va exista și un calendar de recuperare a materiei.

Și profesorul Mircea Miclea, fost ministrul al educației, vorbea despre necesitatea unor cursuri remediale, pentru recuperarea materiei pierdute. El spunea, în august, că pe durata verii ar fi trebuit organizate meditații și cursuri de recuperare a materiei pierdute în anul școlar precedent, când semestrul al doilea s-a desfășurat luni de zile exclusiv online.

Citiți și:  Ministrul Educației după întâlnirea cu reprezentanții AUR: soluția școlilor de vară propusă de ei este una corectă

 

Editor : Luana Pavaluca

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mai mulți elevi au fost răniți, după ce o mașină a intrat în mulțime, în fața unei școli din China

Războiul primarului din Constanța cu părinții elevilor din oraș. Edilul cere controale în 5 școli, pentru a verifica vizele de flotant

Protest în școlile din Focșani. Elevii sunt îndemnați să vină cu pături și mănuși la ore: „Căldura nu este o materie opțională”

Școli fără căldură în prag de iarnă. Cum învață zeci de copii din Gorj în săli de clasă cu calorifere reci

Partenerii noștri