Live

Cresc bursele pentru studenți. Care e valoarea minimă

Data actualizării: Data publicării:
Foto Shutterstock

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că a aprobat noul ordin privind bursele studenţilor. Astfel, cuantumul minim al bursei sociale a fost stabilit la 925 de lei, dar universităţile pot majora suma.

''Burse mai mari pentru studenţi! Am aprobat noul ordin de ministru privind bursele studenţilor. Cuantumul minim al bursei sociale se propune anual de către Comisia Naţională pentru Finanţarea Învăţământului Superior şi trebuie să acopere cheltuielile minime de masă şi cazare'', a scris vineri ministrul pe Facebook.

Astfel, pentru acest an universitar, cuantumul minim a fost stabilit la 925 de lei.

''Pe baza autonomiei, universităţile pot majora această sumă'', a arătat ministrul.

Foto: Facebook/Ligia Deca

De asemenea, au fost majorate şi alte tipuri de burse pentru studenţi: bursa de doctorat - de la 3.200 la 3.700; bursa de studii universitare de licenţă didactică cu dublă specializare/masterat didactic - de la 3.158 lei la 3.700 lei; bursele de excelenţă olimpică (rezultate obţinute în liceu) - 3.700 lei pentru premiul I; 2.775 lei - premiul II; 1.850 lei - pentru premiul III.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Milionarul român care e o ”bestie” și are o relație cu fosta iubită a lui George Clooney! Ea e cu 15 ani mai în vârstă

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ligia Deca evită să răspundă la întrebările despre problemele din școlile sanitare: Nu vă pot spune ce s-a întâmplat acum doi ani

Stimulente financiare pentru elevii care au luat 10 la Evaluarea Națională sau la Bac

Ligia Deca, contre cu primarul din Slobozia Conachi. „Şcoala nu a fost afectată de inundaţii, poate vreţi să mergem la o familie, două”

Ministerul Educaţiei, anunț după un fake-news pe reţelele sociale: Contractul educaţional nu afectează drepturile părinteşti

Partenerii noștri