Anchetă la o grădiniţă din București după ce o fetiţă ar fi fost "ascunsă" în timpul unei inspecții
Este anchetă la grădiniţa 42 din Capitală. Unitatea şcolară este acuzată că în timpul unei inspecţii la clasă, ar fi "ascuns" pur şi simplu o fetiţă în vârstă de 5 ani cu nevoi speciale într-o altă grupă, pentru ca inspectorii să nu o vadă.
Autograful lui Haaland, pentru care arbitrul Șovre a fost criticat, a fost donat centrului pentru copii cu autism. Cât valorează
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Cazul a ajuns în atenţia publică, după ce mătuşa fetiţei a povestit pe pagina ei de Facebook întreaga situaţie. Se pare că educatoarea a decis să izoleze copilul, pentru ca inspecţia pe care o avea la clasă să nu aibă de suferit.
Fetiţa are tulburări de spectru autist, însă familia susţine că nu este în niciun caz un copil-problemă.
"Tamara are 5 ani, este inteligentă, ştie alfabetul, spune poezii, pictează, vorbeşte engleză, are fantezie. Nu este un copil problemă, nu este agresivă. Deci educatoarea nu trebuie să depună vreun efort în plus", - scrie mătuşa fetei pe Facebook.
Femeia povesteşte şi cum, printr-un mesaj pe whatsapp, mama a fost înștiințată de educatoare că fetiţa va fi mutată în altă clasă pe durata inspecției, împreună cu alți doi sau trei copii.
Consiliul pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în acest caz.
Csaba Asztalos, preşedinte CNCD: Acest copil a fost îndepărtat din grupă pentru că urma să aibă loc o inspecţie pedagocică şi atât acest copil cât şI alţi doi, trei copii au fost îndepărtaţi de la grupă pentru ca inspecţia pedagogică să se desfăşoare în condiţii bune şi să fie un rezultat bun al educatoarei în speţă. Deocamdată, noi analizăm aceasta speţă sub aspectul unor posibile fapte de discriminare, adică posibilitatea de a i se fi încălcat dreptul la educaţie în condiţii egale, respectiv dreptul la demnitate, atât al copilului cât şi al părintelui. Urmează să cităm educatoarea în cauză şi grodiniţa.
Şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a deschis o anchetă.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News