Live

Din solar, direct în farfurie. Ce metodă au găsit fermierii pentru a promova legumele autohtone

Data actualizării: Data publicării:
Din solar, în farfurie. Clienții unei ferme își pot culege singuri legumele. Foto: Profimedia

Într-o fermă din județul Iași, poți să îți culegi singur din solar ce vei pune în farfurie. E o metodă de a-i convinge pe cumpărători că produsele sunt de calitate. Experiența e una inedită, mai ales pentru familiile cu copii, de la oraș.

În ferma din Horlești, județul Iași, legumele pot fi culese chiar de cumpărători. Fermierii vor să atragă cât mai mulți clienți pentru a nu mai arunca tone de legume.

Ligia Pricopi, jurnalist Digi24: Cei care vor să se asigure că legumele pe care le vor pune pe masă sunt din surse locale pot veni să le culeagă direct din solarii. Este sezonul roșiilor, al castraveților, dovleceilor. De asemenea pot culege ceapă verde, dar și cartofi.

Pentru familiile cu copii care locuiesc la oraș, vizita la fermă înseamnă mai mult decât cumpărături pentru o masă sănătoasă.

„Putem să ne bucurăm și de natura, de aer curat, de toate minunățiile care sunt aici. Și plus de asta, ne culegem noi legumele, știm că sunt proaspete și sănătoase și gustoase”, spun cei care fac cumpărături direct de la fermă.

Prețuri mai mici pentru cei care își culeg legumele singuri

Efortul de a-și culege singuri legumele nu rămâne nerăsplătit. Clienții primesc și o reducere de preț de 10%.

Clement Marcu, fermier, a povestit pentru Digi24: Am avut clienți care ne întrebau cum sunt crescute, dacă am stropit, dacă ierbicidam, dacă prășim. Si le-am zis: haideți să vă convingeți de ce facem noi. Așa a apărut ideea de a primi clienții în fermă.

În săptămânile următoare oferta de legume de sezon se va diversifica, odată cu apariția vinetelor, ardeilor și păstăilor.

Editor: Iulia Bălăianu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Postul Crăciunului a devenit un lux. Cu cât s-au scumpit legumele față de anul trecut. „Încercăm să căutam cât mai ieftin”

Postul Crăciunului, ținut cu bunătăți făcute în casă. Cum arată cămările caselor de la sate, în prag de iarnă

Cum e întâmpinată Legea Mărarului în sate: „Făcuse toate legile din lume, le dăduse pe toate bune, rămăsese asta nefăcută. Nu e corect”

Noi reguli pentru producătorii agricoli. Fermierii care vor să-și vândă produsele la poartă, obligați să se înregistreze la DSV

Partenerii noștri