Spitalul din România cu cea mai mare rată de pacienți vindecați de COVID-19. Explicațiile unui medic infecționist
47 de români vindecați de coronavirus au fost tratați în Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. În București, unde se înregistrează cel mai mre număr de îmbolnăviri, au fost externați până acum doar 11 pacienți. Repreentanții spitalului din Timișoara spun că ar fi beneficiarii unei conjuncturi favorabile.
Rafila: Valul 7 al pandemiei, posibil la toamnă
Ce e nou în valul 6 al pandemiei
Cum am putea scăpa de pandemie?
Ar putea aduce varianta Omicron sfârșitul pandemiei?
Spitalul Universitar București, sufocat de numărul mare de pacienți: „E groaznic, e groaznic ce e aici”
OMS: Vaccinarea a 70 la sută din populația României, posibilă abia în 31 de luni
România, prima în lume la decese COVID
Șeful ISU Timiș, nevaccinat, a făcut COVID și are plămânii afectați
Scene dramatice în spitalele COVID din România
Foarte mulți dintre cei pe care i-au tratat au fost tineri și nu au avut și alte boli. În plus, schema de tratament folosită, în care sunt combinate două antivirale se dovedește mai eficientă decât cele folosite în Capitală. Ministrul Sănătății, Victor Costache, a explicat, pentru Digi24, că în spitalele din țară în care sunt tratați pacienții cu COVID-19 sunt testate mai multe forme de tratament. Este o metodă care se practică în întreaga lume pentru găsirea celei mai eficiente combinații de medicamente.
Virgil Musta, medic infecționist, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie Dr. Victor Babeș: "În țara noastră nu avem încă o experiență pentru tratamentul acestei patologii. Ne inspirăm din studiile făcute în China și probabil, acum ce se realizează în Italia și încercăm să găsim schemele optime pentru pacienții noștri. Neexistând un protocol național de tratament, schemele nu diferă foarte mult. Fiecare spital își alege protocolul pe care îl consideră. Noi suntem în permanentă legătură cu domnul profesor Streinu Cercel de la Institutul Balș, care este și coordonatorul nostru. Împreună hotărâm politica terapeutică a pacienților. (...)
Pentru formele asimptomatice și foarte ușoare, noi folosim o anumită schemă de terapie care diferă puțin de ceea se întâmplă în restul țării. Pentru formele severe și cei care necesită TI folosim aceeași schemă. (...)
Experiența noastră arată că după începerea administrării medicametului în 3 – 5 zile de la administrare s-au negativat. Am așteptat să obținem 2 teste negative consecutive după care am făcut externarea pacienților".
Editor: I. I.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News