Live

De ce nu există un meci și pentru locul trei la EURO 2024? Explicațiile vin de la UEFA

Data actualizării: Data publicării:
Fotbal. Imagine ilustrativă. Foto: Shutterstock

Anglia și Spania vor începe pregătirile pentru finala Euro 2024 la Berlin care are loc duminică, în timp ce semifinaliștii învinși Olanda și Franța pleacă acasă. Spre deosebire de Campionatele Mondiale, la Campionatul European nu există un meci pentru locul al treilea - și acest lucru este valabil și pentru turneul din Germania din acest an.

UEFA, organismul european care decide în privința fotbalului, a explicat că faptul meciul pentru locul al treilea a fost eliminat ca parte a unei schimbări în formatul turneului între 1980 și 1984, scrie agenția germană de știri DPA.

„Meciul nu a fost considerat atractiv și nu a mai făcut parte din edițiile EURO de atunci”, a declarat UEFA joi. De asemenea, nu există planuri de reintroducere a unui astfel de meci, a precizat UEFA.

În 1980, Cehoslovacia a învins Italia la loviturile de departajare în ultimul meci pentru locul al treilea la un Campionat European până în prezent, cu Germania câștigând titlul.

În edițiile recente ale Cupei Mondiale, Croația a ocupat locul al treilea în Qatar în 2022, în timp ce Belgia a câștigat bronzul în Rusia în 2018.

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania doreşte să extindă comerţul cu Kazahstanul, dar fără a ocoli sancţiunile contra Rusiei

Explozie într-o clădire din centrul orașului Koln. Poliția a închis un drum din zonă

Germania a început să controleze toate frontierele sale terestre. Cum va funcționa sistemul care face excepție de la Schengen

Jean-Claude Juncker critică decizia Germaniei de a extinde controlalele la frontieră pentru că îi afectează pe navetiști

Partenerii noștri