Video Date uluitoare în dosarul fabricii de permise din Suceava. Examinatorii primeau peste jumătate de milion de euro în fiecare an
Apar informații uluitoare în dosarul fabricii de permise ilegale din Suceava, un caz în care sunt judecați zeci de polițiști și instructori auto din nordul Moldovei. Examinatorii ar fi strâns chiar și jumătate de milion de euro în fiecare an din banii primiți pentru a închide ochii la nepriceperea candidaților. Suma nu era fixă, scriu procurorii în dosarele trimise în instanță, ci depindea de vârsta, etnia ori sexul candidatului.
VIDEO: Cinci morți într-un accident din Suceava. Două mașini s-au ciocnit
Percheziții DNA la sediul CJ Caraș-Severin. Procurorii cercetează vânzarea unui aparat RMN cu 10.000 de euro - Surse
Nelu Tătaru, declarații la ieșirea de la DNA Iași. Fostul ministru al Sănătății este acuzat că a luat mită
Tragedie în Suceava. Un bărbat a murit în timp ce săpa o fântână
Vameși reținuți pentru mită în portul Constanța
Caz șocant în județul Suceava. Un bebeluș de doar 23 de zile a ajuns la spital cu mai multe fracturi. Ce a spus mama copilului
Primarul din Lehliu Gară, audiat la DNA
Florian Coldea, din nou la DNA
Anchetă DNA în cazul licitației pentru cele 100 de tramvaie noi cumpărate de Primăria Capitalei
Anchetatorii au descoperit că sumele oferite drept mită pentru promovarea examenului practic variau între 100 și 600 de euro și erau stabilite după criterii clare: sex, etnie, vârstă și gradul de pregătire.
De exemplu, femeile și persoanele mai în vârstă plăteau din start sume mai mari. Mai mult plăteau și persoanele care erau la a treia sau la a patra examinare.
În acest fel, examinatorii strângeau într-o singură zi aproximativ 4.000 de euro. Anual, strângeau adevărate comori, de peste 500.000 de euro.
Sume exacte cereau în momentul în care se susținea proba teoretică. Aici foloseau tehnica audio la distanță și le suflau candidaților răspunsurile corecte. Pentru fiecare suflare a răspunsului corect, aceștia cereau mită în valoare de 100 de euro.
Obținerea permisului auto fără a avea cunoștințele necesare se reflectă și în numărul accidentelor produse pe șoselele din Suceava.
Anchetatorii au privit cu precădere la perioada 2015-2020, perioadă în care a funcționat grupul infracțional, și au constatat faptul că în județ au fost cele mai multe accidente mortale din toată țara.
34 de inculpați au fost trimiși în judecată, în acest dosar. Este vorba despre mai multe cadre ale MAI, dar și despre directori ai școlilor auto din Suceava.
Editor : I.C
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News