Live

Galerie Foto Cum a salvat un comandant român de cursă lungă un australian aflat în derivă pe mare, în stare de șoc și hipotermie

Data actualizării: Data publicării:
Momentul în care cetățeanul australian e salvat. Foto: Sindicatul Liber al Navigatorilor/ Facebook

Comandantul român de cursă lungă Marius Manuel Rădulescu a primit distincţia „Curaj şi profesionalism” după ce a salvat un cetăţean australian aflat în derivă pe mare. Incidentul s-a petrecut în 20 septembrie, pe o mare cu grad de intensitate 3-4 şi un vânt moderat. Australianul era în hipotermie şi înstare de şoc, după multe ore petrecute pe o bărcuţă, relatează News.ro.

„Un act de eroism pe mare, înfruntând natura nemiloasă, poartă semnătura comandantului de cursă lungă Marius Manuel Rădulescu şi a echipajului său devotat. În ziua de 20 septembrie, la ora 16:40, nava port-container Hyundai Privilege naviga spre portul Brisbane, sub conducerea comandantului Rădulescu. Într-o mare cu grad de intensitate 3-4 şi un vânt moderat care biciuia valurile, marea nu părea să fie o ameninţare directă. Totuşi, chiar în mijlocul rutinei aparent obişnuite, privirea ageră a ofiţerului de cart a captat ceva neaşteptat: o bărcuţă galbenă fragilă, plutind în derivă, cu o persoană izolată şi vulnerabilă la bord”, arată un comunicat al Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Nava s-a apropiat de bărcuţa galbenă și a reușit să-l salveze pe bărbatul naufragiat.

„Cetăţeanul australian Harley McMahon, vizibil afectat de hipotermie şi şocul provocat de orele petrecute în derivă, a fost ridicat la bordul navei Hyundai Privilege. Comandantul Rădulescu a coordonat personal acordarea primului ajutor, transformând nava într-un refugiu de siguranţă pentru cel care, cu puţin timp înainte, se confrunta cu sfârşitul iminent”, au mai transmis navigatorii.

Ulterior, cetăţeanul australian a fost transferat cu succes pe şalupa Poliţiei pe Apă, iar nava Hyundai Privilege şi-a reluat cursul spre Brisbane.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce arată primele autopsii ale victimelor în naufragiul iahtului Bayesian a magnatului Mike Lynch

Reacția neașteptată a unui șofer plecat băut spre mare, în fața polițiștilor care l-au oprit în trafic

Căpitanul iahtului scufundat lângă Sicilia este anchetat de autoritățile italiene

Cele 16 minute care au dus la scufundarea iahtului Bayesian. Unde au încercat să se refugieze victimele blocate în interiorul navei

Partenerii noștri