Live

Video Criză de castraveți în Islanda. Un video viral pe TikTok a lăsat fără castraveți magazinele din țară

Data actualizării: Data publicării:
Foto: TikTok

Supermarketurile din Islanda se confruntă cu o criză neașteptată, după ce un trend viral pe TikTok a dus la o creștere bruscă a cererii de castraveți, iar furnizorii au intrat în competiție pentru a ține pasul, scrie BBC.

Problema a apărut după ce rețeta unui influencer,care conține castraveți rași, ulei de susan, usturoi, oțet de orez și ulei de chili, a devenit rapid virală pe TikTok, iar oamenii au dat năvală să cumpere castraveți. Fermierii din Islanda nu au reușit să țină pasul cu cererea în continuă creștere, a declarat Asociația Fermierilor din Islanda (SFG) pentru BBC News. Deși un lanț de supermarketuri, a pus la îndoială legătura directă dintre cererea mare și acest trend, a recunoscut că vânzările de castraveți s-au dublat.

Directorul de marketing al Asociației Fermierilor din Islanda a confirmat că fermierii nu reușesc să facă față cererii în creștere, dar a exprimat speranța că aprovizionarea va reveni la normal „în aproximativ o săptămână”. Ea a subliniat că rețeta a devenit „foarte populară” și că și alte ingrediente din rețetă se epuizează rapid.

Trendul a devenit inițial viral în Canada, unde un TikToker cunoscut sub numele de „cucumber guy” (tipul cu castravetele), a început să împărtășească rețete inovatoare cu castraveți, iar popularitatea acestuia s-a extins rapid și în Islanda. Tânărul are peste 5,5 milioane de urmăritori și împărtășește rețete cu castraveți aproape în fiecare zi. 

 

@logagm

New cucumber recipe alert🚨

♬ original sound - Logan

Editor : D.U.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Criză de medici în România: Jumătate dintre ei lucrează în București și cinci județe. Specialitățile foarte grele sunt evitate

Uniunea Europeană: Nu există penurie de petrol în Ungaria, în ciuda scandalului provocat de sancțiunile impuse Rusiei

TikTok, arma cu care extrema dreaptă germană a câștigat alegerile regionale

O peşteră de gheaţă din Islanda s-a prăbușit: două persoane sunt date dispărute şi alte două au fost rănite

Partenerii noștri