Live

Convorbire telefonică între Angel Tîlvăr și secretarul apărării SUA, Lloyd Austin. Cei doi au discutat despre ajutorul acordat Ucrainei

Data publicării:
Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, discută cu secretarul general al Apărării SUA, Lloyd Austin, imagine de arhivă. Foto: Profimedia Images

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut joi, 29 august, o convorbire prin telefon cu secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III. Discuțiile s-au concentrat pe situația de securitate generată de războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina, cooperarea dintre România și Statele Unite și stadiul programelor de înzestrare și nevoile de modernizare ale Armatei României, se arată într-un comunicat MApn.

„În ceea ce privește sprijinul multidimensional oferit Ucrainei, ministrul Tîlvăr a subliniat angajamentul ferm al României de a sprijini eforturile defensive ale Ucrainei”, precizează MApn.

„România continuă cu solidaritate eforturile de sprijin pentru Ucraina și pentru susținerea Forțelor Armate ucrainene în fața atacurilor nediscriminatorii lansate de Federația Rusă asupra populației și infrastructurii critice. Ucraina se poate baza pe unitatea și coeziunea aliată", a declarat Angel Tîlvăr.

Secretarul Austin „a exprimat apreciere” pentru modul în care România și-a consolidat poziția de pilon de stabilitate pe flancul estic al NATO și a mulțumit pentru sprijinul acordat forțelor americane dislocate în țara noastră, se mai arată în comunicat..

În cadrul discuției, cei doi oficiali au analizat și stadiul programelor majore de înzestrare derulate de Ministerul Apărării Naționale în colaborare cu partenerul american, informează MApn.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucraina roagă România să doboare dronele rusești care zboară în apropierea spațiului românesc

Scriitorul John Grisham ia apărarea unui condamnat la moarte: „Texasul este pe cale să execute un alt om nevinovat”. Cazul Roberson

Ucrainenii au atacat cu drone un depozit de rachete din Rusia. Evacuări în regiunea Tver

Rusia este pregătită să reia testele nucleare. Ar fi primul ordin de acest gen după o pauză de 34 de ani

Partenerii noștri