Controale după incendiul de pe Șoseaua Nordului. Pompierii abia au putut intra în zonă, iar când au reușit n-au găsit surse de apă
Pompierii nu au avut loc să ajungă la un incendiu, într-un cartier de lux din Capitală. Când au reușit să se strecoare printre clădirile construite prea aproape unele de altele, nu au găsit surse de apă. A ars ultimul etaj al unui fost hotel, transformat în bloc de locuințe, din Cartierul Francez.
Un mal de pământ s-a prăbușit peste patru muncitori
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
O femeie ar fi furat produse medicale dintr-un spital din Capitală. Acestea erau apoi vândute de soțul ei în cabinete stomatologice
Șofer filmat cu un copil în brațe, la volan. Ce amendă riscă bucureșteanul căutat acum de poliție
Catedrala Notre Dame din Paris, afectată de incendiul devastator, își redeschide porțile după 5 ani. Cât a costat restaurarea
Bărbat de 23 de ani, sub control judiciar la cinci luni după plângerea unei tinere care îl acuză că a abuzat-o sexual în București
Incendiu puternic în interiorul fabricii Moldomobila din Iași
Momentul în care un individ aruncă un cocktail Molotov printre mașini, în Arad
O ambarcațiune a fost cuprinsă de flăcări pe Dunăre
Flăcările au cuprins în doar câteva minute acoperișul unui bloc dintr-un cartier din Nordul Capitalei. Fumul gros i-a alarmat pe vecini, care au sunat imediat la pompieri.
Pompierii au trimis inițial 8 echipaje, dar pentru că flăcările au continuat să se extindă, a fost nevoie de ajutoare suplimentare. În total, peste 100 de pompieri și 20 de autospeciale au intervenit .
Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București: "Alimentarea autospecialelor noastre cele care au refulat la înălțime s-a făcut din resurse proprii, adică autospeciale de pompieri cu rezervă mare de apă, dar și din rețeaua din hidranți atât cât a fost posibil. Străzile sunt înguste sau îngustate de autoturismele care sunt staționate. E o problemă specifică în București, de fiecare dată sunt aceleași probleme."
Intervenția pompierilor a fost cu atât mai dificilă cu cât clădirile din cartier sunt construite foarte aproape una de cealaltă. Primăria sectorului 1 anunță că va verifica modul în care au fost autorizate construcțiile, dar și documentele care au permis transformarea clădirii arse - din hotel în bloc de locuințe.
Clotilde Armand, primarul sectorului 1: "Vedem consecințele unui urbanism prost. Va trebui să verificăm fiecare autorizație de construcție, de cine a fost dată și cei care au emis aceste autorizații să plătească pentru ce se întâmplă acum."
O anchetă va stabili de la ce au pornit flacările.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News