Live

Cine este Gabriela Ciot, a treia propunere de comisar european. Controversa legată de cursurile pe care le predă

Data publicării:
Foto: Facebook / Gabriela Ciot

Gabriela Ciot este noua propunere pentru funcția de comisar european din partea României, alături de Dan Nica, a anunțat premierul Viorica Dăncilă. Prima propunere, Rovana Plumb, a fost respinsă în urma audierilor din Comisia Juridică a Parlamentului European.

Gabriela Ciot este secretar de stat pentru afaceri europene, în cadrul MAE din septembrie 2017.

De asemenea, este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, iar în 2015 a obținut abilitarea pentru conducerea de doctorate în domeniul relații internaționale și studii europene, potrivit CV-ului său de pe site-ul MAE.

În cadrul Facultății de Studii Europene este Directorul Școlii Doctorale „Paradigma Europeană” (relații internaționale și studii europene) și coordonează programele de masterat Management și negocieri internaționale și europene și Cultural Diplomacy and International Relations.

De asemenea, este coordonatoarea Centrului pentru Negocieri Internaționale și Europene, de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, și a secției de Diplomație Culturală (ICD Berlin, filiala Cluj-Napoca).

Viorica Dăncilă a spus astăzi, într-o conferință de presă, că a lucrat foarte bine cu Gabriela Ciot în perioada Președinției române a Consiliului UE.

Cred că știm cu toții un lucru, că Președinția română a Consiliului UE a fost una de succes. Dacă vă uitați, la foarte multe dezbateri din PE, reprezentantul președinției rotative a fost Gabriela Ciot. Deci eu am lucrat foarte bine cu George Ciamba, dar și cu secretarul de stat Gabriela Ciot”, a spus Viorica Dăncilă.

Există însă și o controversă legată de prezența ei la cursurile de la UBB, după numirea ca secretar de stat.

În această vară, studenții au cerut o anchetă asupra prezenței acesteia la cursurile asumate de la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai în 2017/2018 și 2018/2019, potrivit monitorulcj.ro.

Studenții au cerut să afle dacă Ciot „a fost suplinită la facultate, în Cluj-Napoca, cât timp își exercita mandatul de secretar de stat în București, dacă a respectat suma totală a orelor de muncă dintr-o normă didactică sau de cercetare și au cerut explicații cu privire la prezența doamnei Ciot în cadrul universității, în general în weekenduri”.

Stimați profesori, activitatea profesională nu poate fi pusă în paranteze de cea politică, în acest sens vă solicităm măsuri legale și mai ales morale”, au scrit într-o petiție studenți din cadrul Facultății de Studii Europene de la UBB.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Șefa migrației din UE a tras un semnal de alarmă cu privire la vizele rusești. Care ar fi amenințările la securitatea Uniunii Europene

Comisarul european pentru Afaceri Interne, despre admiterea Românei în Schengen terestru: Sper să se întâmple în câteva săptămâni

Blocaj în PE, la avizarea vicepreședinților noii Comisii Europene între care se află și Roxana Mînzatu. Ce urmează

Roxana Mînzatu a fost audiată pentru funcția de comisar UE: „Cel mai complex examen al vieţii mele”

Partenerii noștri