Live

Cinci polițiști, plasaţi sub control judiciar. Ei sunt suspectaţi de luare de mită şi fals intelectural

Data actualizării: Data publicării:
Cei cinci inculpaţii ar fi primit mită de la șoferi pentru a nu aplica sancţiuni, sau pentru sancţiuni mai uşoare. Foto: Poliția Română

Cinci agenţi de Poliţie Rutieră din judeţul Bacău au fost plasaţi sub control judiciar şi nu au voie să-şi exercite activitatea, fiind suspectaţi că au luat mită în repetate rânduri de la şoferi pentru a nu-i amenda, sau pentru a aplica sancţiuni mai uşoare.

„Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău au desfăşurat activităţi procedurale într-o cauză penală în care, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au dispus, în datele de 22 şi 23 octombrie 2024, luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de cinci inculpaţi, agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău - BDNE Oneşti şi Poliţia Municipiului Oneşti - Biroul Rutier, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual”, a transmis, joi, Direcţia Gtenerală Anticorupţie, într-un comunicat de presă.

Sursa citată de News.ro a precizat că, în perioada iunie-noiembrie 2022, cei cinci inculpaţi ar fi primit mită  - bani şi bunuri - de la persoane fizice/conducători auto pentru a nu aplica sancţiuni, sau pentru sancţiuni mai uşoare.

„Totodată, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu ocazia întocmirii proceselor verbale de contravenţie, ar fi atestat fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, omiţând cu intenţie inserarea unor date sau împrejurări, în scopul favorizării conducătorilor auto”, a transmis sursa citată.

Printre obligaţiile pe care inculpaţii trebuie să le respecte cât se află sub măsura preventivă a controlului judiciar se numără şi aceea de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia au săvârşit faptele.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Băi, Cristina, vrei să încerci?” Ion Țiriac i-a făcut propunerea și i-a pus un avion la dispoziție: ”Am spus imediat `DA`”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Autoritățile din Grecia au identificat transferuri suspecte de sume mari de bani efectuate de preoţi catolici către cluburi de noapte

Un fost manager al Spitalului Clinic CF 2 din Capitală a recunoscut că a luat mită de peste 140 de ori

Percheziţii DNA într-un dosar în care sunt vizaţi funcţionari ANPC (surse)

Cum a pierdut Al Pacino toți banii pe care i-a câștigat din actorie. „Am avut 50 de milioane de dolari și apoi nu am mai avut nimic”

Partenerii noștri