Live

Video Cei trei frați dispăruți în Hunedoara și găsiți în Serbia, cu tatăl lor, au fost aduși în țară. Anchetă la Poliția de Frontieră

Data actualizării: Data publicării:
Cei trei frați care au fost dați dispăruți din Hunedoara și găsiți în Serbia, au fost aduși în astăzi, 18 octombrie, în țară. Foto: IPJ Hunedoara

Cei trei frați care au fost dați dispăruți din Hunedoara și găsiți în Serbia, au fost aduși astăzi, 18 octombrie, în România. Tatăl lor, cu care erau copiii în momentul în care aceștia au fost depistați de către polițiști, a fost adus și el în țară.

Tatăl copiilor a fost preluat de către polițiști, în timp ce frații se află în custodia celor de la Direcția pentru Protecția Copilului din Deva, fiind în afara oricărui pericol.

Tatăl celor trei a declarat că s-a ajuns la această situație „din prea multă dragoste pentru copii”. Întrebat de jurnaliști cum a reușit să treacă frontiera cu cei trei copii, el a susținut că nu a încălcat nicio lege.

„Să vină la tată sau unde își doresc ei, eu nu pot să îi oblig. Când o să aveți copii, o să faceți la fel”, a declarat Adrian Marțian, tatăl copiilor.

 

Marţian Antonio Adrian, Marţian Rania Adriana şi Marţian Raisa Antonia au fost găsiţi joi, 17 octombrie, de către polițiști în oraşul Nis din Serbia, alături de tatăl lor, care avea ordin de protecţie emis pe numele său şi nu avea voie să se apropie de copii.

În acest timp, o anchetă a fost deschisă la Poliția de Frontieră din județul Mehedinți, deoarece copiii nu ar fi trebuit să treacă graniță, fără o procură din partea mamei.

Tatăl celor trei frați va ajunge în custodia polițiștilor, care îl vor audia în cursul zilei de astăzi, 18 octombrie, și vor decide apoi ce măsuri se vor lua.

„Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei, în vederea stabilirii modului în care minori au părăsit teritoriul național. La finalizare, urmează să fie stabilite masuri în temeiul legal”, a declarat Corina Moraru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial Mehedinți.

Potrivit presei locale, părinţii celor trei copii, Adrian şi Roxana Marţian, sunt în conflict de mai mult timp, principala dispută fiind custodia copiilor. Roxana Marţian a obţinut ordin de restricţie pentru tatăl copiilor, astfel că acesta şi-a montat o rulotă în apropierea locuinţei copiilor săi, pentru a fi aproape de aceştia.

Autoritatea pentru Protecţia Drepturilor Copilului a precizat că situaţia celor trei fraţi se află în atenţia DGASPC, ultima vizită a reprezentanţilor instituţiei având loc cu trei zile înainte ca tatăl să semnaleze dispariția lor.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Prețuri exorbitante și telefoane interzise. Suedezii au publicat imagini din "camera secretă" în care a petrecut Mbappe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cei trei frați dispăruți din Hunedoara şi tatăl lor au fost găsiți în Serbia și se află în custodia autorităţilor

Cei trei fraţi dispăruţi din Hunedoara, alături de tatăl lor, într-un clip video: „Atâta ştim, că am ajuns la o mare”

Date noi despre cei trei frați dispăruți din Hunedoara: copiii se află alături de tatăl lor, care a vorbit cu polițiștii

Tatăl celor trei copii dispăruți i-a cerut ajutorul ministrului Familiei. Intotero: S-a enervat că nu putem interveni peste justiție

Partenerii noștri