Cea mai mare greşeală pe care au făcut-o anchetatorii în dosarul crimelor de la Caracal. "Nu ar fi trebuit să plece niciodată de acolo"
Anchetatorii nu trebuiau să plece nicio secundă de la casa lui Gheorghe Dincă, spune un fost ofițer al Poliției Criminale. Cercetarea la fața locului este o activitate sfântă, de început, din care se obțin cele mai importante date, a mai precizat acesta.
Operaţiunea „Ghost Gun”
Antrenorul lotului naţional feminin de bob şi sanie este acuzat de proxenetism
Tristan Tate a mers la sediul ANABI ca să-și revendice bolizii de lux
Noi detalii despre uriașa captură de droguri din Portul Constanța
Andrew Tate, criză de nervi în fața tribunalului
Andrew Tate, criză de nervi în fața tribunalului: „Idioții de la DIICOT ne-au acuzat că mamele copiilor noștri sunt victime”
Descinderi în șase locații din Timiș și Arad la traficanți de migranți
"Comoara" din curtea casei. Polițiștii au descoperit 14 kilograme de cocaină, în valoare de 1 milion de euro, ascunse în pământ
Patru elevi de liceu s-au filmat făcând sex cu o colegă
„Am repetat de 3-4 ori legat de cercetarea la faţa locului, că e o activitate sfântă, e o activitate de început. Acolo nu ar fi trebuit să se plece niciodată de la faţa locului.
Toţi specialiştii acolo trebuia să doarmă, să mănânce, nu se pleacă de acolo.
Plus vizualizarea prin dronarea de sus, dacă nu, ia, domnule, un porumbel cu o cameră video şi filmează toată zona, vezi modificări, vezi transformări! Şi pe urmă foloseşte-te de poligraf şi întreabă-l dacă a dus-o acolo şi vezi reacţia la poligraf. Asta trebuia făcut de atunci.
Nu se pleacă de la faţa locului. Asta e cercetare de bază, e ceva incredibil”, a declarat la Digi24 Andrei Banu, fost poliţist de Poliţie Criminală.
Purtătorul de cuvânt al DIICOT Mihaela Porime a declarat vineri că a fost emis un nou mandat de percheziţie, în urma preluării dosarului de la DIICOT Craiova la DIICOT Bucureşti.
„În baza unui nou mandat de percheziție am intervenit la domiciliul inculpatului, urmare a preluării dosarului de la DIICOT ST Craiova la Structura Centrală. Vom efectua o cercetare criminalistică complexă și amănunțită, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Institutul Național de Criminalistică, precum și cu Serviciul Criminalistic din Poliția Capitalei. Când vorbesc de o acțiune complexă, de o cercetare complexă, mă refer la faptul că vor fi sectorizate toate zonele, vor fi cercetate cu echipe diferite. De asemenea, se va avea în vedere și vor fi verificate și gropile acelea cu beton și ciment după ce în prealabil vom face o degajare a zonelor respective”, a spus Porime.
DIICOT a anunțat ieri că dosarul privind crimele din Caracal, preluat de la Craiova, va fi instrumentat sub coordonarea directă a procurorului-șef, Felix Bănilă, iar soluționarea cauzei a fost asumată de procurori cu funcții de conducere, ancheta fiind derulată cu „maximă celeritate”.
Editare Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News