Ce speră și cum își imaginează CTP România după actuala criză sanitară: Mă gândesc la un singur lucru
Cristian Tudor Popescu a fost întrebat de Claudiu Pândaru la Digi24 dacă are o imagine a României de după pandemia cauzată de coronavirus. Gazetarul a răspuns negativ, însă a spus că spera ca aceste încercări să ducă la ceva - la schimbarea în oameni. „Sper ca măcar aceste schimbări la nivelul omului, la nivelul societății să se producă după coronavirus”, a spus CTP.
Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei
De ce trăiesc românii cu 5 ani mai puțin decât ceilalți europeni
Românii se întorc acasă. Motivul care îi face să renunțe, după ani de pribegie, la viața din Occident
Doi din trei români preferă să-și facă vacanța în țară
Numărul românilor care se întorc în țară e mai mare decât al celor care pleacă, pentru prima dată de când am aderat la UE
Vacanța unor români în Grecia s-a transformat într-un coșmar
Români blocați pe aeroport în Antalya
Șantier prăbușit în Italia. Printre victime se află și români
Românii nu vor serviciu militar voluntar
Claudiu Pândaru: Domnule Popescu, dumneavoastră aveți o imagine a României de după această criză sanitară? Vă puteți imagina în vreun fel cum va arăta țara asta? Și, desigur, poate și lumea.
Cristian Tudor Popescu: Nu! În momentul de față știu doar că sper ca ceea ce se întâmplă acum, această nenorocire prin care trecem în clipa de față să schimbe oamenii. Nu mă gândesc acum la schimbarea economiei, la faptul că s-a descoperit că se poate lucra de acasă, și s-ar putea ca asta să nu mai revină, ci cei care lucrează de acasă să lucreze de acasă și după criză, și o serie de alți parametri care se vor modifica...
Eu mă gândesc la un singur lucru – la schimbarea în om.
Dacă vom avea de pildă, după această criză, în care este vorba de un singur lucru, așa cum am spus – a ne gândi la ceilalți! Despre asta este vorba. Lupta cu coronavirusul ne testează asta: Suntem capabili să ne gândim și la ceilalți? Suntem capabili să ne gândim și la departele nostru? Că la aproapele nostru, adică la noi înșine în primul rând, și la familie, eventual, ne gândim. Dar la departele nostru, adică la concetățenii noștri ne putem gândi? Putem să acționăm așa?
S-a tot vorbit în ultimii ani, am văzut atâția inși în ultimii 3 ani care s-au bătut cu levierul în piept că sunt români, sunt mai români decât oricine... „România”, „români”, „vă iubesc”, „inimă”, „votăm cu inima”, „România”, „să apărăm România”... „Cine nu e naționalist, nu e român!”...
E... acum știți ce înseamnă patriotismul? Asta înseamnă patriotismul – să te gândești la ceilalți! Vreau să îi văd și eu pe ăștia care au tot zbierat în ultimii ani dacă sunt capabili de asta, acum.
Dacă după coronavirus vom avea măcar atât... Insul ăla care parchează pe linia de tramvai, că are el treabă în zonă... n-o să mai parcheze acolo... Nu știu, o să i se facă rău, o să se sufoce, o să aibă un sindrom acut respirator sever în clipa în care va parca mașina pe linia de tramvai, nepăsându-i de ceilalți.
Sper ca măcar aceste schimbări la nivelul omului, la nivelul societății să se producă după coronavirus.
Editor web: Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News