Live

Ce scrie în raportul medico-legal al tinerei omorâte de urs pe Jepii Mici

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Tânăra moartă după ce a fost atacată de urs pe Jepii Mici a suferit numeroase leziuni externe şi interne, provocate atât de atacul animalului cât şi căderea de la înălţime, arată rezultatul examenului Medico-legal. Ursul care a atacat-o este o femelă în vârstă de 4-5 ani care nu suferea de rabie, arată analizele realizate de DSVSA Prahova.

Şeful Serviciului de Medicina Legală Prahova, medicul Vasile Drăghici a declarat pentru News.ro că atât leziunile provocate de animal, cât şi cele produse prin căderea la înălţime ar fi putut duce la decesul victimei.


Ursul care a atacat fata era o femelă cu vârsta de aproximativ 4-5 ani, iar analizele făcute de autorităţi indică faptul că nu era turbat, a declarat pentru news.ro directorul DSVSA Prahova, George Stratulat.

Potrivit acestuia, ursoaica nu avea pui şi nici nu era în călduri, conform rezultatelor examenului anatomo-patologic.

Tânăra de 19 ani, care se afla pe munte împreună cu pritenul ei, a fost atacată marţi de urs, ulterior căzând într-o râpă, unde de altfel i-a şi fost găsit cadavrul.

Ursul, care era agresiv şi a încercat să îi atace şi pe salvatori, a fost omorât, incidentul fiind în atenţia Parchetului.

Moartea tinerei a reapins discuţiile legate de gestionarea problemei urşilor, al căror număr a crescut necontrolat, care coboară în localităţi şi care atacă oamenii.

Ministrul mediului, Mircea Fechet, a declarat miercuri, după această tragedie, că populaţia de urs brun în România este scăpată de sub control, iar relocarea lor nu reprezintă o soluţie. Ministrul a precizat că în opinia sa, urşii care se apropie de comunităţile umane trebuie să fie gestionaţi prin eutanasiere sau împuşcare şi a anunţat că va propune printr-un ordin majorarea cotelor de recoltare, la un număr de 500 de exemplare, actualul număr, de 220 de exemplare, fiind insuficient.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat sesiune extraordinară pentru modificarea legislaţiei. El a afirmat că a discutat cu ministrul Mediului şi cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, şi a ţinut să precizeze că nu va fi dat liber la împuşcat urşii pe teritoriul României, fiecare cum dorim ci vor fi abordate zonele cu riscuri mari. Ciolacu a mai arătat că din discuţiile cu cei din domeniu, este o aglomeraţie de urşi, în anumite zone, pentru că nu mai au mâncare suficientă şi de aceea coboară.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Doroftei n-a avut de ales după ce a fost numit ”cerșetor”: ”Barbut nu știu, poker nu știu. Au fost zile în care nu mâncam”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Problema urșilor din România, în atenția The Guardian. „De ce își omoară Europa prădătorii salvați din pragul extincției?”

Urșii cerșetori de pe Transfăgărășan vor fi relocați de autorități. O ursoaică și puiul ei vor ajunge în Sanctuarul de la Zărnești

Ministrul Mediului cere mărirea amenzilor pentru cei care hrănesc urşii pe marginea drumului. Cu cât se pedepsește acum această faptă

Suedia va ucide 20% din populația de urşi bruni a țării în cadrul vânătorii anuale

Partenerii noștri