Live

Cazul pacienților morți la Murgeni. Trei bacterii care pot provoca otrăvire au fost găsite în borșul de pește primit de la mănăstire

Data actualizării: Data publicării:
3 pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit în 22 noiembrie. FOTO: ISU Vaslui

Analizele în cazul pacienților morți de la spitalul din Murgeni au indicat prezența unor bacterii periculoase în ciorba de pește primită de la mănăstire.

La trei săptămâni din Vaslui, autoritățile sanitare din Vaslui spun că așteaptă ca Ministerul Sănătății să se pronunțe, să analizeze rezultatele buletinelor de analize și să decidă dacă bacteriile identificate în borșul de pește adus de la mănăstire au dus la deces.

Analizele de la DSV Vaslui indică trei tipuri de bacterii în borșul de pește, care pot provoca simptome digestive și chiar otrăvire.

Responsabilitatea interpretării valorilor și a impactului asupra stării de sănătate a pacienților a fost pasată către Ministerul Sănătății, autoritățile locale nu au un răspuns clar pentru cauza celor trei decese.

În acest caz este deschisă și o anchetă penală.

În 28 noiembrie, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că rezultatele micro-biologice efectuate până aunci în legătură cu moartea a 3 pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni și îmbolnăvirea altor zeci nu arată o posibilă toxiinfecţie alimentară. Analizele toxicologice arătau că oamenii nu au înghițit nici substanțe toxice sau medicamente în exces. 

Trei pacienţi care se aflau internaţi la Spitalul Murgeni au decedat, în 22 noiembrie, iar altul a fost transportat în stare gravă la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad. Ulterior, mai mulţi pacienţi care prezentau simptome digestive au fost transportaţi la spitale din Vaslui, Bârlad şi Iaşi. 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Țiriac a plătit 7.500.000 € și vrea să fugă de tot într-o destinație total surprinzătoare, după ce și-a donat toată averea

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Somonul de crescătorie poate avea în compoziție cantități mari de antibiotice. Ce sfaturi ne dă specialistul în alimentație

Două specialiste din Spania, mamă și fiică, antrenează bacterii pentru a restaura frescele unei biserici

Cum să extragi metalele rare din bateriile vechi folosind bacterii. Premieră la Universitatea din Edinburgh

Descoperirea care ar putea duce la producerea de sânge universal, pentru transfuzii

Partenerii noștri