Live

Video Camera Deputaților a decis ridicarea imunității lui Nelu Tătaru. „Nu am atins niciun ban”

Data actualizării: Data publicării:
Deputatul Nelu Tătaru participă la ședința comisiei Juridice din Camera Deputaților în care se votează ridicarea imunității sale parlamentare, în București, 14 octombrie 2024. Inquam Photos / George Călin

Deputatul PNL Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, și-a susținut din nou nevinovăția, înainte de audierile din comisia juridică, care s-a reunit pentru  ridicarea imunităţii sale parlamentare. Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, cu unanimitate de voturi, un raport de încuviinţare a cererii de percheziţie informatică şi domiciliară în cazul deputatului Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită.  Camera Deputaţilor a decis prin vot asupra ridicării imunității fostului ministru.

ACTUALIZARE 17,35 Nelu Tătaru rămâne fără imunitate, în urma votului din Camera Deputaților. Au fost și 12 voturi împotrivă, dar și o abținere pentru ridicarea imunității lui Nelu Tătaru. Procurorii au cerut aviz parlamentar, având în vedere că acesta este deputat, pentru a putea începe perchezițiile domiciliare și informatice.

Câțiva parlamentari au luat cuvântul în plen. USR a spus că PNL se ține de găinării, referire la faptul că Nelu Tătaru ar fi luat mită și o găină. PNL a votat la vedere, în unanimitate, pentru ridicarea inumității. 

ACTUALIZARE 13.28 Decizia a fost luată în unanimitate, a precizat preşedintele Comisiei, Alina Tănăsescu (PSD), potrivit Agerpres.

„În unanimitate de voturi, membrii Comisiei juridice au dat un raport de încuviinţare a cererii de percheziţie informatică şi domiciliară a domnului deputat”, a anunţat Tănăsescu.

Şedinţa Comisieijuridice s-a desfăşurat cu uşile închise.

Știrea inițială

„Nu am primit niciun ban. Nu am atins niciun ban. Ieri am văzut prima dată sau au văzut prima dată dosarul şi vă vor da datele tehnice din dosar. Nu, n-am atins niciun ban. Au fost nişte provocări, dar vă vor spune. Nici nu i-am luat”, a declarat Nelu Tătaru, luni 14 octombrie, la sosirea la Parlament.

El a subliniat că este chirurg de 25 de ani, iar „spitalul este casa sa”. „Dacă există în cei peste 20.000 de pacienţi pe care i-am internat, pe care i-am tratat, pe care i-am operat sau pe care doar i-am consultat, vreunul care să spună în această viaţă că doctorul Tataru a cerut sau a continuat actul medical, atunci... Ca să vă înţelegeţi foarte bine, 60%, mai mult de 60% din timpul meu în Huşi este în spital. Spitalul este casa mea. Acolo consult, acolo dorm, acolo mănânc, mănânc împreună cu colegii mei. Recunoştinţa mea este zâmbetul lor, recunoştinţa mea este faptul că ei pot pleca pe picioare acasă şi zâmbetul care îl primesc inclusiv în oraş”, a mai afirmat Tătaru. 

Deputatul a negat că s-au găsit în biroul său găini, ouă şi raţe, aşa cum au acuzat procurorii, iar despre votul pentru ridicarea imunităţii, Nelu Tătaru a precizat că vrea să lase autoritățile să își facă treaba.

„Vreau să se dea la o parte orice piedică pentru a se afla adevărul. Sunt nevinovat. Am fost un om discret, am fost un om la locul lui. Nu voi comenta această decizie, chiar dacă nu m-a consultat nimeni din Partidul Naţional”, a completat Tătaru, arătând că nu a discutat cu nimeni din conducerea PNL, după scandal.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Românul care a fost prins de polițiști cu 340 de km/h: ”Nu mi-au dat niciun leu amendă!”. Ce mașină conducea

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciucă, despre dosarul lui Nelu Tătaru: „Instituţiile statului îşi fac treaba”

Ciucă, despre listele PNL nefinalizate de candidați de parlamentare: „Când e momentul nominalizării, este o efervescenţă mai aparte”

Primul vot pentru imunitatea lui Nelu Tătaru. Cazul este dezbătut în Comisia juridică

ÎNTREBAREA SĂPTĂMÂNII: Ce face PNL în contextul rupturii declarative a coaliției?

Partenerii noștri