Live

Video Bolnavii de cancer la plămâni au fost trimiși acasă de Institutul Oncologic București, din lipsă de medicamente

Data actualizării: Data publicării:
Zeci de pacienți bolnavi de cancer pulmonar au fost trimiși acasa de medicii de La institutul Oncologic București pentru ca nu sunt medicamente pentru tratamentul lor.

Zeci de pacienți bolnavi de cancer care străbat chiar și sute de kilometri pentru a fi tratați la Institutul Oncologic București sunt trimiși acasă pentru că nu există medicamente pentru tratamentul lor. Reprezentanții spitalului spun că banii de la Casa de Sănătate București vin în sume mici, comparativ cu nevoile unității medicale.

La începutul lunii septembrie, reprezentații Institutului Oncologic București au cerut 10 milioane de lei pentru achiziționarea medicamentelor necesare, însă abia la data de 24 septembrie, Casa de Sănătate a virat către spital mai puțin de jumătate din suma cerută, iar angajații unității medicale spun că încearcă să facă achiziția cât mai repede.

Pacienții bolnavi de cancer pulmonar care au venit miercuri, 25 septembrie, la spital cu scopul de a beneficia de tratament au fost trimiși acasă de medici din lipsa de medicamente. Sunt pacienți care se deplasează de la distanțe considerabile, din diverse colțuri ale țării pentru a se trata la cel mai mare spital din România și nu pot urma tratamentul de care au nevoie.

Cu scopul de a rezolva o parte dintre probleme, reprezentanții Institutului Oncologic București au luat legătura cu Spitalul Universitar de Urgență Elias în vederea obținerii medicamentelor necesare, primind tratament pentru 10 pacienți.

Însă, nu este prima dată când Institutul Oncologic București întâmpină astfel de probleme.

„Săptămâna trecută vorbeam, din nou, de lipsă de medicamente. Mai mult de zece lipseau, însă între timp au fost achiziționate, unele în cantități mici, dar vedem că astăzi lipsesc alte medicamente, respectiv medicamente pentru bolnavii de cancer pulmonar. De ieri, 24 septembrie, stocul este 0, iar pentru că sumele primite de la Casa de Sănătate sunt mici, medicii nu pot avea un stoc tampon, așa cum ar fi normal pentru astfel de situații”, a transmis Digi24.

Situația este revoltătoare pentru pacienți, dar și pentru medici care spun că singura soluție este să aștepte, iar achiziția să fie făcută cât mai repede pentru că sistarea tratamentului poate însemna chiar și scurtarea vieții pentru unii pacienți.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ion Țiriac, primele declarații după ce și-a desemnat conducătorul imperiului: "Mai mult de atât nu puteam să fac!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Elevii au abonament gratuit la metrou până în 2025. Nu mai este nevoie de încarcare lunară a abonamentului

Femeie din București reținută pentru înșelăciune. Cum a reușit să convingă un bărbat să îi dea 7.000 de euro

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă discută miercuri despre starea tehnică a Planșeului Unirii

Bulevardul Magheru va avea bandă unică pentru autobuze

Partenerii noștri