Video&Foto Avioanele spion ale NATO au aterizat la Otopeni. Vor supraveghea Ucraina
O primă aeronavă de supraveghere NATO (AWACS) a aterizat la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. Trei astfel de avioane au fost relocate din Germania. Aeronavele AWACS vor executa, în perioada următoare, zboruri de recunoaştere şi supraveghere. Misiunea NATO AWACS din România a militarilor germani a fost salutată de ambasadorul Germaniei Peer Gebauer care a anunțat că va întâmpina la Otopeni sosirea aeronavelor AWACS. Sunt așteptate să ajungă și celelalte două avioane.
Misiunea NATO AWACS din România a militarilor germani va fi condusă de generalul de brigadă Ştefan Neumann. "Aceasta reprezintă un semnal important de solidaritate transatlantică şi europeană, a afirmat ambasadorul Peer Gebauer.
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
„Pălăriile Patriei”. Profesoare din Rusia, păcălite să facă și să poarte coifuri din staniol. Motivul invocat de cel care a făcut farsa
Haos pe Aeroportul Otopeni din cauza bagajelor. Sute de pasageri au așteptat ore întregi ca să le recupereze: „E inacceptabil”
Avioane F-18 Hornet în România
Klaus Iohannis a discutat cu Biden despre candidatura sa la șefia NATO
Geoană, despre anunțurile lui Macron
Ambasadorul Canadei: România nu trebuie să se considere o țară mică în fața unei amenințări mari
Cel mai mare exercițiu NATO de pe Marea Neagră
Geoană: Va fi jale cu atacurile rusești împotriva alegerilor
"Misiunea va fi condusă de generalul de brigadă german Ştefan Neumann şi va dura câteva săptămâni. În total, aproximativ 180 de militari NATO vor fi dislocaţi la Baza Aeriană Otopeni în cadrul unei echipe multinaţionale", se arată în comunicat.
Prin sistemul lor de radar, avioanele AWACS pot localiza şi identifica alte aeronave la o distanţă de peste 400 de kilometri. Avioanele pot transmite informaţiile către toate celelalte aeronave aflate în spaţiul aerian şi care sunt echipate corespunzător, ceea ce înseamnă că, teoretic, pot fi folosite ca posturi de comandă zburătoare. În trecut, ele au fost desfăşurate în timpul operaţiunilor împotriva grupării teroriste Stat Islamic sau în Afganistan.
Editor : D.D.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News