Live

Video Avem un nou soi de usturoi românesc, la fel de arătos precum cel de import, creat de cercetătorii din Buzău. Când ajunge în piețe

Data publicării:
Prezentarea usturoiului românesc Danubius. Captură video

Consumatorii de usturoi, nemulțumiți de produsul importat din China, pe motiv că este mai arătos și mai ușor de curățat, dar care susțin că nu are nici aroma, nici iuțeala dorite de români, sunt acum răzbunați. Cercetătorii de la Buzău au creat un nou soi românesc, la fel de mare și de arătos precum cel de import.

Cel mai nou usturoi românesc are aroma și iuțeala specifice soiurilor locale. Danubius, așa cum a fost botezat noul usturoi, a fost creat în laboratoarele Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru legumicultură, floricultură, plante aromatice și medicinale (BRGV) Buzău, la cererea unui fermier din Râmnicu Sărat,  relatează infobaragan.ro.

„Este foarte bine dezvoltat, capacitatea lui de producție este foarte bună, ajungând la opt, zece, maxim 12 tone la hectar. S-a comportat foarte bine la condițiile climatice din acest an”, declară Vali Jecu, fermier din Râmnicelu.

Danubius a trecut toate testele, inclusiv cel de rezistență la secetă

Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru legumicultură, floricultură, plante aromatice și medicinale [BRGV] Buzău este o instituție publică de cercetare, aflată sub coordonarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. BRGV Buzau are ca obiect principal de activitate explorarea, inventarierea, colectarea, cercetarea-dezvoltarea și conservarea resurselor fitogenetice.

Danubius a trecut toate testele – de la dimensiune şi productivitate până la rezistenţa la secetă.

Usturoiul Danubius întrece alte soiuri românești nu doar prin gust, ci şi prin aspect. În plus, tulpina puternică le permite fermierilor să-l recolteze cu utilaje agricole.

În primăvară, a plouat extrem de puțin în Câmpia Râmnicului, iar terenul pe care a fost înființată cultura de usturoi nu a fost irigat.

Cel mai nou usturoi românesc, Danubius, va ajunge în piețe luna viitoare.

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ecuadorul rămâne fără curent electric pe întreg teritoriul țării. Seceta gravă a afectat barajele hidroelectrice

Cutremur în România, sâmbătă după-amiaza

Atât de mult a scăzut nivelul Dunării, încât au ieșit la iveală epave ale unor nave scufundate în Al Doilea Război Mondial

Fenomenul La Nina are șanse mari să se dezvolte în următoarele luni. Ploile ar putea fi mai puține în anumite regiuni de pe glob

Partenerii noștri