Live

Antibiotice Iași reia producția de Paracetamol și Novocalmin în regim de urgență

Data publicării:
Producătorilor de medicamente li se pot oferi stimulente pentru a inova, cu condiția să accepte obligații mai stricte de aprovizionare în întreaga Uniune Europeană. Sursă foto: Getty Images

Reprezentanţii companiei Antibiotice Iaşi au anunţat, marţi, că reiau producţia de Paracetamol şi Novocalmin, în regim de urgenţă, această decizie fiind luată pentru a susţine sistemul de sănătate românesc în perioada pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, Antibiotice Iaşi a reluat fabricarea acestor produse în regim de urgenţă, în contextul în care atât Paracetamolul, cât şi Metamizolul sodic (medicament care se eliberează pe bază de prescripţie medicală, alternativă terapeutică pentru Paracetamol), au fost incluse în cele mai multe din ghidurile naţionale de tratament în UE ca primă opţiune la iniţierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infecţia cu COVID-19.

„Suntem permanent vigilenţi la nevoile pacienţilor şi medicilor români şi ne adaptăm planurile de producţie pentru a răspunde prompt cererii de medicamente din piaţă. Antibiotice Iaşi dispune de resurse importante precum APP-uri (autorizaţii de punere pe piaţă), materii prime, know-how-ul de fabricaţie, pentru a fi capabilă în orice moment să producă şi să livreze o întreagă gamă de medicamente pentru milioane de pacienţi, inclusiv pentru tratamentul simptomatic COVID-19. Astfel, decizia de a reintroduce Paracetamolul şi Novocalminul în fabricaţie a fost luată pentru că suntem şi vom rămâne solidari faţă de sistemul medical românesc, faţă de toţi pacienţii români”, a declarat, prin intermediul comunicatului de presă, Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.

Editor: Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nu toate celulele cerebrale se găsesc în creier. Neuronii specializați, cheia viitoarelor generații de medicamente

Master în Toxicologie la UMF Timișoara. Viitorii medici vor învăța cum să trateze pacienții dependenți de droguri

Revista Science a votat cea mai importantă descoperire ştiinţifică în 2024: Un medicament împotriva infectării cu HIV

Crimele care au schimbat felul cum luăm medicamente. Milioane de oameni terorizați de un ucigaș care a ascuns cianură în paracetamol

Partenerii noștri