ANPC a închis temporar 79 de locuri de joacă administrate de Primăria Sectorului 1. Ce nereguli au găsit comisarii
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au închis temporar 79 de locuri de joacă administrate de Primăria Sectorului 1, iar printre neregulile găsite au fost echipamente cu vopsea exfoliantă, balansoare cu elemente de lemn putred şi lipsa mânerelor de protecţie la leagăne.
Reprezentanţii ANPC au anunţat, vineri, că au desfăşurat în această săptămână, un control la locurile de joacă administrate de Primăria Sectorului 1, prin ADP Sector 1.
Echipele de control au dat o amendă de 6.000 de lei în urma abaterilor constatate şi au interzis utilizarea echipamentelor până la remedierea deficienţelor.
„Au fost verificate cele 79 locuri de joacă administrate de Primăria Sectorului 1 - ADP S 1 şi s-a constatat că, în majoritatea cazurilor, lipsesc regulamentele de organizare şi funcţionare care trebuie amplasate la intrarea în spaţiile de joacă, au fost identificate echipamente cu vopsea exfoliată, balansoare cu elemente de lemn putred, lipsa mânerelor de protecţie la leagăne, suprafaţă deteriorată, faptul că mentenanţa echipamentelor se realizează cu o societate care nu este autorizată ISCIR”, au precizat comisarii ANPC.
Ei au adăugat că nu au putut fi prezentate documente din care să rezulte că echipamentele au fost verificate în iulie. Astfel, ultima verificare a acestora a fost realizată în luna iunie.
„Este inadmisibil ca locurile de joacă pentru copii să reprezinte adevărate capcane, care pun în pericol sănătatea sau viaţa acestora, uneori putându-se ajunge chiar la situaţii tragice”, a declarat Sebastian Hotca, preşedinte interimar ANPC, potrivit News.ro.
Comisarii ANPC au menţionat faptul că, în ultimii ani, aceste locuri de joacă au mai fost verificate, iar abaterile constatate nu au fost remediate.
Astfel, ANPC a dispus închiderea temporară a acestor locuri de joacă, iar Primăria sectorului 1 prin ADP ar trebui să respecte această măsură inclusiv prin demontarea ansamblurilor deteriorate mai ales ca asupra acestora nu se pot face reparaţii.
Editor : Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News