Live

Video Ce au mâncat copiii din Mehedinți care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Firma care a livrat mâncarea, amendată

Data actualizării: Data publicării:
Firma de catering care a livrat mâncarea copiilor din Mehedinți a fost amendată cu 22 de mii de lei și are activitatea suspendată. Foto: captură Digi24

Cei aproximativ 100 de copii din mai multe localități din Mehedinți, care au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, au mâncat paste cu sos de pizza și șuncă presată, înainte să li se facă rău. Între timp, o anchetă este în desfășurare, iar Inspectorii Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au suspendat activitatea firmei de catering.

Inspectorii sanitari au găsit mai mult nereguli la firma care a livrat mâncarea, aceasta fiind amendată cu suma de 22.000 de lei. Totodată, ancheta va fi extinsă în acest caz, iar o echipă mixtă, formată din inspectori din cadrul DSP și inspectori din cadrul Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, va merge din nou la furnizorul de mâncare.

„Este un focar, fiind vorba despre aceleași produse. S-au recoltat probe atât biologice de la pacienții care s-au prezentat în serviciul de urgență cât și probe de alimente. Ne bazăm pe suspiciunea de toxiinfecție alimentară, diagnostic pus de clinicieni”, a declarat la Digi24 Miruna Constantin, director DSP Mehedinți.

Urmează să fie prelevate probe atât de pe suprafețele unde este pregătită mâncarea, cât și de la angajați pentru a vedea dacă aceștia sunt purtători de bacterii, caz în care ar fi putut contamina mâncarea ce le-a fost oferită copiilor.

În total, au fost livrate 1.600 de porții de mâncare, atât la școlile din Mehedinți, cât și în școli din județul Gorj. Probleme au fost însă doar la patru școli din Mehedinți, aflate în localitățile Almăjel, Oprişor, Salcia şi Ştircoviţa.

Dosar penal deschis

Aproximativ 100 de copii au avut nevoie, joi, 19 septembrie, de îngrijiri medicale după ce au mâncat la școală. Zece dintre ei, precum și doi adulți, sunt internați și astăzi în spital, iar medicii au transmis că toți urmează să fie externați.

Una dintre educatoare, căreia i s-a făcut de asemenea rău, a povestit că a mâncat paste. Ea a spus că a simțit că mâncarea avea un gust acru, iar când a ajuns acasă a început să se simtă rău.

Totodată, polițiștii s-au autosesizat și au deschis un dosar penal pentru comercializarea de produse alterate, ancheta fiind efectuată de cei de la criminalitate economică.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Nu mai știam de mine, tremuram și îmi era frig”. Mărturia unui copil din Mehedinți care a ajuns la spital după ce a mâncat la școală

Titan, condamnat de la început. Submersibilul ar fi pornit la drum cu chila deja fisurată. „În acest caz nu mai era nimic de făcut”

Dosar penal deschis în Suceava: o pădure a fost otrăvită pentru a putea fi tăiată. Cum au acționat făptașii

Alertă în Mehedinți: 100 de copii au acuzat stări de rău, după ce au mâncat la școală

Partenerii noștri