Live

A erupt Vulcanul Stromboli. Imagini spectaculoase + VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
Vulcanul Stomboli a erupt. Foto: Profimedia

Vulcanul Stromboli, situat în sudul Italiei, care se află de câteva zile într-o intensă perioadă de activitate vulcanică, a erupt joi, expulzând o coloană de cenuşă care a căzut pe mica insulă din Marea Tireniană. Un flux de lavă a ajuns în mare, transmite agenţia EFE.

Erupţia vulcanului Stromboli, înregistrată în jurul orei locale 14:00 (12:00 GMT), a generat o coloană înaltă de cenuşă şi un flux de lavă care s-a scurs pe panta vulcanică ("Sciara di Fuoco") până în mare. Fluxul de lavă "s-a extins în mare, la zeci de metri de coastă", într-un episod care s-a încheiat la câteva minute după erupţia vulcanică, a informat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV) din Italia, scrie Agerpres.

Staţiile INGV au înregistrat, de asemenea, cutremure asociate secvenţei de evenimente explozive, cu "o durată totală de opt minute", potrivit unui comunicat al institutului.

 

Autorităţile italiene, care la 4 iulie au activat alerta roşie de protecţie civilă ca urmare a activităţii piroclastice intense a vulcanului, au adoptat noi măsuri de siguranţă, precum retragerea turiştilor şi a locuitorilor de pe plajele din apropiere, cărora li s-au oferit măşti pentru a se proteja de cenuşa prezentă în aer, generată de vulcan.

Activitatea vulcanului Stromboli coincide cu cea înregistrată în aceste zile de vulcanul Etna, cel mai activ din Europa, de pe insula Sicilia, care a expulzat recent un nor mare de cenuşă ce a forţat devierea unor zboruri din oraşul Catania spre capitala regiunii Sicilia, Palermo.

Foto: Profimedia

 

Editor : Sebastian Eduard

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Salvini organizează proteste după ce procurorii au cerut condamnarea sa la 6 ani de închisoare pentru refuzul de a debarca migranţi

Vreme extremă în Italia. Ciclonul Boris s-a abătut cu ninsori asupra țării și face ravagii în zonele de munte

Dennis Man, declarat jucătorul lunii în Serie A. Ce a scris despre el Asociația Fotbaliștilor din Italia

Medicii din Italia cer să fie apărați de armată, după ce în mai multe cazuri au fost atacați în spitale de pacienți sau de rudele lor

Partenerii noștri