Următoarea tranșă de vaccin anti-COVID ajunge în România în două etape, în 29 și 30 decembrie
Următoarea tranșă de vaccinuri pentru România mai întârzie. Transportul care urma să ajungă mâine va fi expediat de producător la o zi după momentul programat inițial.
Ce pot face membrii familiei care au stat în izolare cu o persoană infectată
Valeriu Gheorghiță spune că strategia campaniei de vaccinare se va schimba
De ce să-mi vaccinez copilul de 5 ani?
Cât ne vom mai vaccina anti-COVID?
Valeriu Gheorghiță: În acest scenariu, ar trebui să o luăm de la capăt
Un angajat al DSP Suceava ar fi obținut un certificat fals de vaccinare, cu ajutorul unei colege
Cîmpeanu: Școlile își vor afișa rata de vaccinare
Când trebuie să mă vaccinez, dacă am făcut COVID?
De ce nu apar testele de anticorpi în certificatul digital
ACTUALIZARE. În opt țări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului, precizează Grupul de Comunicare Strategică.
„La acest moment, știm că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează: în data de 29 decembrie în București, Cluj și Timișoara, iar în 30 decembrie în Brașov, Constanța, Craiova și Iași”, potrivit unui comunicat de presă.
De altfel, autoritățile spuneau, de dimineață, că abia în această seară urmau să primească și confirmarea că cel de-al doilea transport, de 150.000 de doze, va pleca la timp.
Potrivit transportatorului, vaccinul nu va ajunge mâine în România, pentru că încă nu au fost încărcate cutiile cu vaccin. Problema este de la Pfizer-BioNTech, producătorul vaccinului care, de altfel, și-a asumat sarcina transportului în condiții speciale a serului anti-COVID până în România.
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat pentru Digi24 că nu are o confirmare oficială în acest moment de la Pfizer.
Vaccinarea împotriva COVID-19 a început în România în această dimineață. Primii imunizați sunt medicii și asistenții medicali din prima linie, iar o tânără asistentă de 26 de ani de la Institutul Matei Balș, care l-a avut în grijă pe primul pacient infectat cu SARS COV2 a fost și primul român vaccinat. Autoritățile își propun să încheie, până la începutul lunii februarie, prima etapă, adică să vaccineze peste jumătate de milion de cadre medicale. Iar în jumătate de an ținta este să atingă un grad de imunizare de peste 60 la sută din populație.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News