Video 10% dintre șoferii români spun că au atenție distributivă și nu se tem că ar putea fi accidentați grav: „Mă și rimelez. N-am problemă”
Șoferii români se bazează pe mituri în trafic. Conform unui sondaj realizat recent, șoferii cred, de exemplu, că cele mai multe accidente au loc din cauza vremii. Datele oficiale arată exact contrariul.
O roată în derivă, desprinsă de la un tir, a făcut slalom printre mașini, în Iași
Țepe pe internet cu anvelope de iarnă. Cum vă puteți feri de ofertele-capcană
Adolescent de 14 ani, descoperit în trafic după ce a condus 70 de kilometri cu fratele său în vârstă de 10 ani pe scaunul din dreapta
Operaţiunea „Ghost Gun”
Șoferii care conduc agresiv pot fi reclamați online începând de astăzi
Șoferul elvețian autointitulat „nepotul lui Dracula” a fost arestat preventiv
Bătaie în mijlocul străzii, după un conflict în trafic în Timișoara. Momentul a fost surprins de camere
Ciolacu și Simion, în turul doi la prezidențiale (sondaj USR)
Hairstylistul vedetelor a făcut scandal în trafic. Cum se apără Bassam Dabbas
Prima teorie falsă în care cred șoferii este aceea că accidentele rutiere au loc cu precădere când afară plouă sau ninge. În realitate, conform datelor Poliției Române, aproape 90% dintre accidente se produc în condiții meteo normale.
O altă teorie falsă se referă la vina în cazul unui accident. Peste 80% dintre șoferi spun că își dau seama că pot fi implicați în orice moment într-un accident rutier, însă, cu toate acestea, tind să creadă că ar fi provocat mai degrabă din cauza celorlalți participanți la trafic și au încredere în priceperea lor la volan.
Sorin Ene - specialist conducere defensivă: „Dacă respecți regulile, dacă ești atent, dacă te concentrezi doar pe condus, nu mai e nevoie să ajungem în situația în care să ne gândim a cui este vina.”
Trei din 10 șoferi români cred că nu pot fi grăniți grav în cazul unei tamponări.
Laura Caravia - medic specialist medicină fizică de reabilitare: „În cazul accidentelor rutiere minore traumatismele apar, în general, la nivelul coloanei cervicale, dar aceste traumatisme se pot întâlni la nivelul membrelor și, nu în ultimul rând, la nivelul capului.”
10% dintre șoferii români susțin că au atenție distributivă și pot vorbi la telefon în timp ce conduc.
Șoferiță: „Mă și rimelez! Am atenție mega distributivă! N-am nicio problemă!”
Într-o privință șoferii români sunt, totuși, de acord cu specialiștii: viteza produce cele mai multe accidente, conform sondajului realizat de Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor.
Editor : B.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News