Live

Investigații imagistice pentru afecțiunile ginecologice

Data publicării:

Diagnosticul afecțiunilor ginecologice se face, în cele mai multe cazuri, cu ajutorul investigațiilor imagistice. Pe lângă ecografia transvaginală, realizată de medicul ginecolog, pot fi necesare investigații avansate. Care sunt acestea și când sunt ele indicate aflăm de la dr. Adrian Dijmărescu, medic primar radiologie-imagistică medicală.

Atunci când sunt necesare detalii suplimentare celor oferite de ecografie, medicii recomandă adesea un examen prin rezonanță magnetică, așa-numitul RMN. Acesta oferă informații foarte utile pentru diagnostic, putând decela structuri cu dimensiuni foarte mici, pe care ecografia nu le poate distinge. În plus, este de preferat ca examenul RMN să fie efectuat cu aparate cu puterea de 3 Tesla, care furnizează imagini cu rezoluție foarte bună într-un timp relativ scurt.

Examenul RMN este de mare ajutor pentru diagnosticul unei afecțiuni ginecologice redutabile: endometrioza. Este însă nevoie de utilizarea unui protocol special pentru această boală, cu ajutorul căruia pot fi decelate chiar și leziuni de foarte mici dimensiuni. Totodată, examenul RMN este foarte util și pentru identificarea unor eventuale localizări ale bolii în afara abdomenului.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

VIDEO Un copil l-a văzut pe Gigi Becali și i-a zis direct: ”Domnu', îmi dați 50 de lei?”. Nu se aștepta la ce a urmat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A reușit să depășească de două ori o afecțiune gravă

Cum a aflat un bărbat că are o boală gravă? Nu se aștepta la așa ceva

Cum a fost salvat un bărbat cu o tumoră de 3 kilograme

Cum ne pregătim pentru investigațiile imagistice

Partenerii noștri