Cum se stabilește tratamentul pentru cancerul colorectal
Cancerul colorectal poate fi vindecat prin tratament chirurgical minim-invaziv. În ce cazuri sunt eficiente tehnicile moderne în această boală și care sunt rezultatele pe termen lung pentru pacienți ne spune dr. Bogdan Marțian, medic primar Chirurgie generală.
Povestea cutremurătoare a unei românce, căreia medicii din Bacău i-au dat 5 luni de trăit, dar salvată de doctorii din Turcia
Prințesa Kate şi-a făcut prima apariţie publică din acest an
Regele Charles și-a reluat activitățile publice
Mesaje emoționante transmise de britanici prințesei Kate
Un medic din Cluj a dat peste 3.000 de concedii medicale în 2023. Pentru ce afecțiuni s-au eliberat certificate
Avertismentul medicului Bob Djavan: Durerea nu trebuie să fiu un indicator al cancerului. Mergi acum la control
Un milion de cazuri de cancer nu au fost diagnosticate la timp
Tânără recuperată miraculos după ce intrase în comă și paralizase din cauza unei tumori
Dramele tăcute ale familiilor sărace
Cancerul colorectal este una dintre patologiile canceroase care poate fi tratată, în cele mai multe cazuri, prin metode chirurgicale moderne, minim invazive. Studii recente au comparat rezultatele abordului chirurgical clasic cu ale celui laparoscopic și cu ale chirurgiei asistate robotic și au constatat că intervențiile minim invazive asistate robotic sunt mai avantajoase pentru pacienți imediat postoperator, mai ales în cazurile dificile tehnic, la persoanele cu obezitate, la bărbați sau la pacienții operați după o cură radioterapie, obținând totodată rezultatele terapeutice scontate.
Chirurgia robotică s-a afirmat ca un domeniu de vârf al chirurgiei, cu indicații mai ales în cazurile complexe, delicate și dificile, îmbunătățind semnificativ prognosticul pacienților și șansele de supraviețuire. Robotul chirurgical este un echipament modern, foarte complex, care ușurează munca medicului chirurg, dezvoltându-i totodată capacitățile tehnice pentru rezecții sau disecții laborioase ale structurilor anatomice. Precizia de neegalat a sistemului robotic oferă pacientului beneficii considerabile, cum ar fi pierderi mai mici de sânge, cicatrici aproape inexistente și spitalizare de scurtă durată.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News