Cum aflăm dacă avem boală de reflux
Atunci când o parte din conținutul stomacului ajunge în esofag, vorbim despre reflux gastroesofagian. Dacă refluxul se produce cu regularitate, poate apărea arsura în piept și alte manifestări neplăcute. Pentru diagnostic, este recomandată o investigație specială, numită pH-metrie esofagiană cu impedanță. Despre această investigație aflăm mai mult de la dr. Ion Băncilă, medic primar gastroenterologie.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Monitorizarea acidității esofagiene prin pH-metrie cu impedanță este indicată pentru a evalua refluxul gastric și legătura cu simptomatologia pe care o acuză pacientul. Investigația măsoară aciditatea, dar înregistrează și nivelul de expunere la acid a esofagului, numărul de episoade de reflux din perioada monitorizată, aciditatea conținutului gastric ce ajunge în esofag și asocierea cu simptomele pacientului.
Boala de reflux gastroesofagian apare prin întoarcerea din stomac înapoi în esofag a conținutului gastric, provocând iritarea mucoasei esofagiene și o serie de manifestări resimțite adesea de pacienți ca o arsură în piept. Pe lângă regurgitații, în timp, pacienții resimt și dureri sau dificultăți la înghițit, cauzate de leziunile produse asupra mucoasei esofagiene de către acidul gastric.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News