Live

Ce vaccinuri sunt recomandate copiilor și de ce

Data publicării:
Dr. Valentina Boantă, medic specialist medicină de familie

Datorăm vaccinurilor faptul că bolile infecțioase ale copilăriei îi afectează tot mai puțin pe cei mici, care astfel reușesc să se dezvolte armonios. Aflăm ce vaccinuri sunt incluse în programul național de imunizare, ce boli putem preveni, dar și care pot fi efectele adverse ale vaccinurilor, de la Dr. Valentina Boantă, medic specialist medicină de familie.

 

Vaccinurile s-au dovedit cele mai eficiente și, totodată, cele mai sigure intervenții de sănătate publică pentru combaterea bolilor transmisibile. De altfel, eficiența acestor vaccinuri se reflectă în reducerea mortalității infantile, de la cifrele foarte mari din vremea în care imunizarea nu se putea face decât prin boală, la vremurile actuale când tinde spre zero. Cu toate acestea, bolile infecto-contagioase ale copilăriei pot reveni, cu efecte devastatoare, dacă nu continuăm să ne protejăm copiii prin vaccinare.

Programul național de imunizare cuprinde, în prezent, vaccinuri pentru cele mai grave boli infecțioase ale copilăriei, precum poliomielita, hepatita B, rujeola, oreionul, rubeola, tetanosul, difteria, pneumonia cu pneumococ și nu numai. Pe lângă acestea, sunt și alte boli pentru care vaccinarea copiilor este opțională, dar recomandată, precum gripa, infecția cu rotavirus, varicela și altele.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

De nicăieri! A urcat în ring imediat după ”lupta secolului” și i-a spus în față lui Usyk: ”Pentru jaful de data trecută” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertisment INSP: România e vulnerabilă în fața poliomelitei, din cauza ratei scăzute de vaccinare

Trump va discuta despre încetarea programelor de vaccinare a copiilor cu Robert F. Kennedy Jr., desemnat la Departamentul Sănătății

Credea că are o răceală persistentă. De ce boală gravă suferea de fapt bărbatul

Cum poate fi tratată o boală gravă tot mai des întâlnită în România

Partenerii noștri