Ce este eventrația și cum poate fi tratată
Eventrațiile sunt forme speciale de hernii, care se produc prin puncte slabe apărute după o intervenție chirurgicală. Sunt „rupturi” produse pe locul în care peretele abdominal a fost tăiat. Ne explică, pe larg, dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală.
Primele declarații ale femeii gravide din Gorj, care a fost operată de hernie
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
Eventrația este, de fapt, o hernie abdominală care se produce printr-un punct slab al peretelui abdominal cauzat de o intervenție chirurgicală. Singurul tratament eficient, cu rezultate de durată, este operația, care se poate realiza în prezent și minim invaziv, printr-o intervenție de chirurgie robotică.
Intervențiile chirurgicale pentru repararea defectelor peretelui abdominal presupun montarea unei plase speciale, biocompatibile, care să întărească zona slăbită și astfel să prevină recidivarea herniei. Procedura se poate realiza și minim invaziv, laparoscopic sau robotic, prin incizii de mici dimensiuni. Chirurgia robotică este în prezent cea mai avansată formă a chirurgiei minim invazive, datorită tehnologiei utilizate și preciziei crescute cu care se efectuează intervenția. În plus, oferă pacientului numeroase avantaje: recuperare rapidă, risc redus de complicații, durată scurtă de spitalizare.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News