Ce este boala Cushing și cum se manifestă
Excesul de cortizol în organism poate anunţa o boală gravă, endocrină, care afectează mai mult femeile. Vorbim despre sindromul Cushing. Cum îl recunoastem şi care este tratamentul, ne spune dr. Corina Neamţu, medic primar endocrinologie.
Acord politic semnat de PSD-PNL-UDMR-minorităţi. Crin Antonescu, anunțat oficial candidatul coaliției
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu
Prima declarație a lui Ciolacu după ce a fost desemnat premier
Lista miniștrilor din noul cabinet
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Stabilirea diagnosticului de boală Cushing poate fi un proces dificil și de durată. Semnele afecțiunii pot fi recunoscute însă de un medic endocrinolog, de aceea, persoanele care se confruntă cu o creștere inexplicabilă în greutate, cu depunere de grăsime mai ales în zona feței, a abdomenului și a spatelui, cu apariția de vergeturi și acnee, ar trebui să se programeze cât mai repede la o consultație. În lipsa tratamentului potrivit, afecțiunea poate duce la complicații serioase, cum sunt hipertensiunea arterială, diabetul zaharat și osteoporoza.
În anumite situații, tratamentul recomandat este o intervenție de chirurgie endocrină pentru îndepărtarea glandelor suprarenale, care secretă cortizon. În Boala Cushing, suprarenalele produc o cantitate prea mare din acest hormon, provocând astfel manifestările clinice ale afecțiunii. În funcție de indicația existentă, glandele pot fi extirpate printr-o incizie amplă sau printr-o procedură minim invazivă, cu o recuperare mai rapidă a pacientului.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News