Care sunt simptomele bolii arteriale periferice
Depunerile de calciu si colesterol pe pereții vaselor de sânge duc la îngustarea acestora și la apariția bolii arteriale periferice. Despre tratamentul minim invaziv în aceste cazuri, discutăm cu dr. Anca Chitic, medic specialist chirurgie cardiovasculară.
Campania electorală nu a ajuns în cătunele din munți: „N-am știut”
A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale
Înotători lăsați fără bazin, după ce căldură și apa caldă au fost sistate din cauza unor datorii de sute de mii de lei
Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Mașini vandalizate într-o parcare din Constanța. Șoferii și-au găsit cauciucurile sparte
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Boala arterială periferică poate duce la complicații grave, inclusiv la amputația membrului afectat, de aceea necesită tratament imediat ce este descoperită. De cele mai multe ori, este indicată o intervenție de chirurgie vasculară numită bypass arterial. Prin această procedură, chirurgul construiește un nou traseu arterial, pentru a ocoli zona vasului de sânge îngustată sau blocată de plăci de aterom și calciu. În acest fel, circulația sângelui poate fi reluată normal, iar semnele și simptomele sunt imediat ameliorate.
Există însă și soluții de tratament minim invaziv care permit o recuperare foarte rapidă a pacientului. În prezent, cea mai indicată metodă este aterectomia Jetstream pentru arteriopatia obliterantă, o procedură de cardiologie intervențională care presupune folosirea unui dispozitiv special, endovascular. Acesta asigură distrugerea obstacolului (placa de aterom calcificată) și aspiră totodată fragmentele rezultate, pentru a preveni migrarea acestora spre plămâni și apariția emboliei pulmonare.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News