Care sunt semnele și simptomele care pot indica o anemie
Oboseala severă, amețelile, lipsa energiei, sau palpitațiile pot fi semnele care anunţă o anemie. Cum altfel se manifestă boala, ce este anemia şi cum se diagnostichează aflăm de la dr. Daniela Nica, medic specialist Medicină internă.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Anemia se poate manifesta printr-o gamă variată de simptome nespecifice, care pot fi atribuite altor afecțiuni. Cel mai frecvent, apare o stare inexplicabilă de oboseală, însoțită de palpitații, amețeală și paloarea tenului, dar manifestările clinice pot include și dureri de cap sau în piept și dificultăți de respirație. Pe măsură ce anemia se agravează, simptomele vor deveni tot mai intense, afectând calitatea vieții pacientului.
Pentru stabilirea diagnosticului de anemie, este indicat un consult de medicină internă sau la medicul de familie. În urma unei anamneze complete, specialistul va recomanda un set de analize de sânge. Efectuarea unei hemoleucograme complete este esențială, aceasta indicând volumul de globule roșii și cantitatea de hemoglobină din sânge. Valorile normale diferă în funcție de sexul și vârsta pacientului, dar și de alte situații speciale, cum ar fi sarcina sau activitatea fizică susținută. Rezultatele analizelor vor permite identificarea tipului de anemie, a cauzei care a produs-o și stabilirea tratamentului potrivit.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News