Care sunt etapele care anunță nașterea, când este nevoie de cezariană și care sunt beneficiile și riscurile de care se ține cont
Nașterea unui copil rămâne unul dintre cele mai fericite momente din viața oricui. Modul în care vine bebelușul pe lume este o decizie luată atent de medic, împreună cu femeia gravidă. Care sunt etapele care anunță nașterea, când este nevoie de cezariană și care sunt beneficiile și riscurile de care se ține seama în diferite situații, discutăm cu dr. Laura Ciutacu, medic specialist obstetrică-ginecologie.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Nașterea unui copil este un eveniment important în viața oricărui cuplu. După perioada sarcinii, care trebuie monitorizată atent de medic, copilul vine pe lume pe cale naturală sau prin cezariană. Medicul alege tipul de naștere împreună cu pacienta, astfel încât procesul să decurgă cât mai bine, fără complicații pentru mamă și bebeluș.
Nașterea naturală, numită și naștere vaginală, are avantajul reducerii timpului de recuperare al mamei și a perioadei de spitalizare. De asemenea, se evită astfel eventualele complicații ale operației chirurgicale. Totuși, în anumite situații, medicul poate constata că nașterea vaginală prezintă riscuri pentru mamă sau făt și este necesară cezariana. Intervenția chirurgicală se realizează sub anestezie generală sau epidurală și implică, pe lângă extracția fătului, și refacerea țesuturilor incizate.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News