Live

Care sunt cauzele bolilor inflamatorii ale prostatei și cum pot fi prevenite

Data actualizării: Data publicării:
Dr. Bogdan Pârliţeanu, medic specialist urologie

Inflamația prostatei poate afecta bărbații de toate vârstele. Prostatita provoacă adesea urinare dureroasă sau dificilă. Despre afecţiunile inflamatorii ale prostatei şi tratamentele recomandate, discutăm cu dr. Bogdan Pârliţeanu, medic specialist urologie.

Prostata, parte din sistemul genito-urinar masculin, îndeplinește diverse funcții: secreția fluidului din compoziția lichidului seminal, rol în urinat și rol în funcția erectilă. Principalele afecțiuni ale prostatei sunt adenomul de prostată, prostatita sau inflamația prostatei și cancerul de prostată. Din cauza localizării anatomice, afecțiunile prostatei pot genera o serie de semne și simptome, precum: scăderea jetului urinar, durere la urinare, urinări frecvente, prezența sângelui în urină etc. Acestea sunt doar câteva exemple de simptome care semnalează necesitatea unui consult de urologie.

Tratamentul afecțiunilor prostatei este, în cele mai multe cazuri, minim invaziv, intervențiile fiind realizate endourologic, laparoscopic sau robotic, cu avantaje multiple și incontestabile, pacientul beneficiind de o recuperare ușoară și rapidă și de o reintegrare socială și profesională în foarte scurt timp după intervenție. Cea mai modernă formă de chirurgie minim invazivă este chirurgia robotică. În urologie, chirurgia robotică reprezintă tratamentul de primă intenție pentru îndepărtarea chirurgicală a prostatei în cazul cancerului localizat.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Haos! FOTO Mike Tyson l-a pălmuit pe Paul înainte de luptă: ”S-a terminat cu vorba” / ”Lovești ca o fetiță”. De la ce a pornit totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Care sunt cele mai frecvente afecțiuni urologice în sarcină și cum se manifestă

Cum putem preveni pietrele la rinichi

Biopsia prostatică de fuziune: Cum se efectuează și care sunt avantajele

Ce simptome pot apărea în cazul afecțiunilor urinare

Partenerii noștri