Boala arterială periferică: Ce metode de tratament sunt indicate
Boala arterială periferică este o boală cardiovasculară frecventă. Se estimează că peste două sute de milioane de persoane sunt afectate în întreaga lume. Cum se realizează evaluarea pacienților în aceste cazuri si care sunt metodele de tratament, discutăm cu dr. Ionuț Munteanu, medic primar Chirurgie vasculară.
Stâlpul prăbușit peste un tramvai din București a fost remontat, dar cu susul în jos
Încă doi români au fost identificați printre decedații din Spania, în urma inundațiilor catastrofale
Replici istorice din dezbaterile electorale pentru alegerile prezidențiale
Primarul lăutar din Mehedinți care își rotunjește veniturile din cântări la nunți și botezuri
Spaniolii își învelesc mașinile cu folie de plastic și le ancorează de stâlpi
Șofer filmat cu un copil în brațe, la volan. Ce amendă riscă bucureșteanul căutat acum de poliție
Arhiepiscopul Teodosie poate fi judecat pentru cumpărare de influență
Adolescent de 14 ani, descoperit în trafic după ce a condus 70 de kilometri cu fratele său în vârstă de 10 ani pe scaunul din dreapta
Catedrala Notre Dame din Paris, afectată de incendiul devastator, își redeschide porțile după 5 ani. Cât a costat restaurarea
Boala arterială periferică este o afecțiune ce apare în urma reducerii fluxului sanguin la nivelul membrelor inferioare, în contextul depunerii pe peretele vascular arterial de plăci de aterom, formate din colesterol și calciu. Atunci când vasul sanguin este sever îngustat, se atinge un punct critic, fluxul sanguin către țesuturile irigate de vasul respectiv scade marcat și astfel este pusă în pericol viabilitatea țesuturilor. Semnul tipic care definește boala arterială periferică este claudicația. Aceasta se definește ca o senzație de disconfort, crampe sau durere intensă la nivelul membrelor inferioare. Netratată, evoluția bolii arteriale periferice este severă și uneori poate duce la intervenții invalidante, precum amputația de membru.
Revascularizarea la nivelul membrelor inferioare, în funcție de localizarea îngustării vasului sanguin, se poate realiza prin bypass arterial, de către medicii specializați în chirurgie vasculară. Rolul principal al repermeabilizării arterelor membrelor inferioare este de a îmbunătăți statusul funcțional și calitatea vieții pacientului.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News