Femeia de 39 de ani care a murit de COVID-19, fără să aibă alte boli. Medic: „Nu mai avea suprafață pulmonară cu care să respire”
O femeie de 39 de ani din Alba Iulia, care nu suferea de nicio boală, a murit după ce a fost diagnosticată cu SARS-CoV2. Femeia a ajuns la spital la sfârșitul săptămânii trecute, iar medicii spun că plămânii ei erau în mare parte compromiși. Avea totuși o stare stabilă. S-a agravat însă dintr-o dată, iar în weekend a murit.
Noi informații cutremurătoare în cazul băiatului mort la spitalul din Târgu-Jiu
O femeie ar fi furat produse medicale dintr-un spital din Capitală. Acestea erau apoi vândute de soțul ei în cabinete stomatologice
Cazul băiatului mort în Spitalul din Târgu-Jiu: Noi informații contrazic apărarea chirurgului de gardă
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
Plan de urgență în caz de cutremur, în spitale și primării
Un motociclist din Târgu Jiu a ajuns în comă la spital după ce a fost lovit de o mașină
„O masă caldă”, contaminată cu listeria. Concluzie în cazul copiilor din Mehedinți, ajunși la spital cu toxinfecție alimentară
18 turiști cazați la un hotel din Olimp au ajuns la spital
Scandal într-un spital din București: două familii s-au bătut în stradă și au continuat apoi la camera de gardă
„S-a efectuat de urgență o tomografie computerizată care a ridicat suspiciunea unei pneumonii extinse bilaterale de COVID, motiv pentru care a fost internată de urgență în ATI la izolare și i s-a recoltat testul. Aici a fost monitorizată și tratată conform protocolului, i s-a adminsitrat medicația care era necesară. Starea ei a fost relativ stabilă o perioadă, după care brusc, în jurul orei 16-17, bolnava a făcut stop cardiorespirator. A fost de urgență resuscitată și intubată și ventilată mecanic. A fost ventilată mecanic și după prânz a făcut nou un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat și s-a declarat decesul”, spune Dan Crainic, director medical al Spitalului de Urgență Alba Iulia.
„Plămânii arătau extrem de rău, era o pneumonie extinsă bilaterală cu acumulări în alveole, practic foarte puțin din plămâni mai era, restul era compromis. Pacienta practic nu mai avea suprafață pulmonară cu care să respire”, adaugă medicul.
„Manifestările acesti boli sunt neașteptate. Aici nu prea văd o soluție în cazul acesta, că s-ar fi putut face ceva. De obicei formele astea grave cam așa se întâmplă, pacienta este relativ bine și dintr-o dată se prăbușește. Așa s-a întâmplat și în cazul ăsta”, mai spune Crainic.
Editor web: Monica Bonea
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News