Turniruri, meşteşuguri şi mâncare tradiţională în Cetatea Oradea
Atmosfera de Ev Mediu a revenit, pentru câteva zile, în Cetatea din Oradea. A făcut-o prin turniruri, demonstraţii de vechi meșteșuguri, muzică medievală și mâncare tradițională. Evenimentele au avut loc în cadrul festivalului Zilele Sfântului Ladislau.
Wiz Khalifa a fost săltat de polițiști
Momentul în care un cort cade peste zeci de oameni care participau la un festival
Alertă cu bombă la cel mai mare festival din Italia
Noi imagini de la „Festivalul Groazei”
Mărturia surorii uneia dintre tinerele ucise la „Festivalul groazei”
Imagini cu momentul în care teroriștii Hamas au năvălit la „Festivalul Groazei”
Reacția unui tânăr prins cu droguri la un festival de muzică în Timișoara
Medic: „O voce îți spune să te arunci de la etaj, că poți să zbori”
A început Electric Castle
Călăreții îmbrăcați în haine medievale s-au întrecut în turniruri, au mers la galop și au salutat mulțimea, spre încântarea celor veniţi să-i vadă.
Șanțul Cetății Oradea s-a tranformat la sfârşit de săptămână într-o tabără de corturi, unde vizitatorii au descoperit meșteșuguri vechi și au învățat să mânuiască o sabie sau să meargă pe picioroange. Atmosfera a fost animată de muzică medievală.
"Toate lucrurile culturale sunt binevenite în acest oraș și, în general, uitați, au venit foarte mulți cu copiii, familii", spune un vizitator.
"Avem multe concerte, multe expoziții care mai sunt deschise, o mulțime de activități pentru familii și pentru copii", a detaliat Dora Mircea Radu, PR festivalului.
Vizitatorii s-au oprit şi la concursul culinar, unde nouă echipe s-au întrecut în a prepara cele mai bune feluri de mâncare cu specific unguresc.
"Noi pregătim clătite. Sunt niște clătite deosebite, cu un pic de miere, un strop de miere și umplutura este cu mac și cu gutui", spune o participantă.
"Astăzi am pregătit un tuslama de burtă cu ciolan. E preparatul casei", se mândreşte o bucătăreasă.
"De la o simplă plăcintă până la mâncăruri mai complexe se fac multe, inclusiv, de exemplu, tocăniță de burtă cu ciolan, care nu este o mâncare ușoară", spune Zoltan Kiss, membru al juriului.
Cea de-a VI-a ediție a Zilelor Sfântului Ladislau s-a încheiat duminică seara cu un concert al unei formații din Ungaria.
Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News