Live

Turism medical în creștere. 10.000 de străini au venit anul trecut, la tratament, în Băile Felix

Data actualizării: Data publicării:

Turismul medical ia amploare în România. Numai anul trecut, peste 10 mii de străini au venit în stațiunea balneară Băile Felix pentru a-și trata diferite afecțiuni. Hidromasajul sau băile în piscinele cu apă termală sunt cele mai apreciate tratamente. Situația este și pe placul hotelierilor care își văd astfel rotunjite veniturile. Doar în prima jumătate a anului trecut, turiștii străini care au venit la tratament în România au generat încasări de peste 26 milioane de lei.

Calitățile curative ale apelor bogate în minerale din Băile Felix au ajuns să fie cunoscute și dincolo de granițele țării. Anual, mii de turiști din toată lumea se tratează în stațiunea bihoreană.

„ - Venim al doilea an, din Moldova și ne place foarte mult aici. Procedurile sunt foarte bune, e foarte curat. Mai tare ne plac apele termale pentru că sunt foart bune pentru sănătate.
- Ce tratamente preferați?
- Ca tratamente preferăm masajele, băile galvanice, ionizări, parafină", spune un turist.

„În fiecare an ne vin aproximativ 10.000 de persoane doar pe parte de turism balnear. Avem turiști din Israel, din tările nordice, din America, chiar și din Africa", confirmă Diana Antonescu, specialist marketing.

Hidromasajul sau băile în piscinele cu apă termală sunt câteva dintre serviciile preferate de turiștii străini.

„Venim din Chișinău, Republica Moldova. Venim deja în al doilea sezon, în sărbătorile de iarnă în stil vechi. Venim mai mult pentru tratament, pentru durerile de articulație", confirmă un turist.

"Apa și terapiile noastre au calități antireumatismale, antiinflamatorii, antiatialgice. Serviciile pe care le oferim sunt de hidroterapie, în primul rând - care înseamnă hidro-kinetoterapie și o mulțime de proceduri cu apă", a explicat dr. Mircea Tărău, medic primar balneologie.

Majoritatea străinilor ajung în stațiune prin intermediul agențiilor de turism sau cu ajutorul informațiilor primite direct de la hotelieri.

„Am sunat, am rezervat anul trecut, mi-a plăcut, anul asta am revenit din nou și vom continua", spune un turist.

„Ajung aici prin agențiile de turism colaboratoare, cât și prin recepție. Vin pentru a-şi menţine sănătatea, pentru că încercăm să educăm partea de prevenţie, cât şi pentru recuperare", a explicat Diana Antonescu, specialist marketing.

Conform Institutului Național de Statistică, turiștii străini care au venit în România la tratament au cheltuit peste 26 de milioane de lei.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Ticu Gheorghiță

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Operațiunea „Green pass”. Autoritățile verifică în ce condiții sunt cazați și lucrează muncitorii străini din afara UE

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE a aprobat un tratament mult aşteptat pentru persoanele care suferă de Alzheimer

Tratament pentru cancer câștigat în instanță. O pacientă căreia statul nu i-a dat șanse a obținut decontarea medicamentelor

Calvar pentru românii alergici. Vara târzie prelungește sezonul de ambrozie până în noiembrie. Explicațiile specialiștilor

Partenerii noștri