Reţeta săptămânii | Doradă cu pesto și piure de conopidă
Doriți o mâncare atipică pentru acest sezon, dar în același timp rapid de preparat și cu un gust desăvârșit? Vă recomandăm atunci fileul de dorad[ cu pesto din roșii și migdale, acompaniat de piure de conopidă. În doar 30 de minute, preparatul va fi gata și vă asigurăm că va satisface toate gusturile.
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Pentru acest preparat este nevoie de file de doradă, conopidă, roșii uscate și fulgi de migdale. La acestea se adaugă untul, smântâna de gătit, ceapa și usturoiul. Primul pas este prepararea garniturii, mai exact a piureului de conopidă.
„Vom pregăti conopida și anume o desfacem în mai multe floricele. Acum o vom stropi cu ulei de măsline, care ajută la caramelizare și pentru a obține o culoare frumoasă, un pic de piper și sare pentru gust", spune chef Mihaela.
După ce conopida a fost introdusă în cuptor la o temperatură de 180 de grade, urmează prepararea pesto-ului. Pentru un gust mai aromat se adaugă și frunze de busuioc.
„Vom toca rustic frunzele de busuioc și mărunt cățelul de usturoi. Adăugăm roșile uscate, împreună cu uleiul, migdalele fulgi, busuioc și usturoi."
Ingredientele trebuie mixate în blender cel puțin două minute, astfel va ieși un pesto foarte cremos. După prepararea pesto-ului, ne ocupăm de piureul de conopidă.
„Voi adăuga ceapa tocată, usturoiul și cimbrul. Adaug 150 de ml de smântână de gătit, o adaug ultima pentru că nu vreau să se separe. O folosim pentru cremozitatea piureului nostru."
Următorul pas e prepararea peștelui care, după ce a fost crestat și condimentat, va fi prăjit în 30 de grame de unt. La final garnitura este așezată în farfurie, iar deasupra este pus fileul stropit cu sos. Pentru aspect pot fi adăugați câțiva muguri de mazăre.
Reporter: Andrada Rește
Operator: Constantin Gheorghiță
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News