Live

Pază strictă la Prefectura Bihor. Instituția găzduiește o întâlnire a 30 de experți europeni

Data publicării:

Sunt măsuri suplimentare de protecție la sediul Prefecturii Bihor. Echipaje de Poliție și ale Jandarmeriei țin sub supraveghere și pază clădirea. Asta pentru că instituția găzduiește în aceste zile un grup de 30 de experţi europeni care discută despre problemele de mediu de pe continent. Din acest motiv și accesul publicului în clădire a fost restricționat.

Cei 30 de experți europeni care se află azi și mâine la Oradea o fac în cadrul singurei reuniuni pe care orașul o găzduieşte în cadrul preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene din acest semestru.

“Pentru ca oficialii europeni să fie în siguranţă autorităţile din Oradea au luat măsuri suplimentare de precauţie. Pe tot parcursul desfăşurării şedinţei, sediul Prefecturii Bihor a fost păzit de mai multe echipaje ale Jandarmeriei şi Poliţiei”, a relatat Claudiu Mihuţ, jurnalist Digi24 Oradea.

“Noi suntem gazde, Prefectura Bihor, cu sala noastră. Le-am pus la dispoziție tot ceea ce trebuie - aparatură, sistem video de comunicare cu colegii lor”, a precizat Ioan Mihaiu, prefectul judeţului Bihor.

Experții europeni discută despre "avansarea implementării Acordului de la Paris". Documentul a fost semnat în 2015 de către majoritatea statelor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, pentru a reglementa măsurile de reducere a emisiilor de carbon, începând cu 2020. Tratatul conţine un plan de acţiune pentru limitarea încălzirii globale sub 2 grade Celsius.

“România are o reală problemă cu seceta din cauza pe de o parte lipsei de precipitaţii în special în partea de sud a ţării iar pe de altă parte temperatura ridicată pe care România o are. Sunt efecte care lovesc în sectoarele economice”, a declarat Dorin Corcheş, vicepreşedintele Administrației Fondului pentru Mediu.

Întrunirea găzduită de Prefectura Bihor a afectat și programul instituției. Azi și vineri, dar și săptămâna viitoare, pe 14 și 15 februarie, cererile pentru apostilarea actelor sunt preluate doar între orele 9 şi 11, într-un birou din curtea interioară a Prefecturii. Eliberarea acestor documente se va face între orele 14 și 15, în același loc.

“Acea perioadă de audiențe am stabilit că o vom muta pe săptămâna viitoare, mai exact pe cealaltă săptămână. Însă în rest, toate problemele care sunt importante, inclusiv apostilarea, le rezolvăm, pentru că avem acces prin partea din spate a clădirii”, a anunțat prefectul judeţului Bihor.

O ședință similară va avea loc la Oradea și săptămâna viitoare.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Ticu Gheorghiţă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

COP29, summitul anual al ONU pentru climă, a început la Baku. Ce spune trimisul SUA despre Trump și tranziția de la combustilii fosili

Turcia, campioană la producția de electricitate pe bază de cărbune în Europa. Emisiile de CO2 au atins noi niveluri record

UE impune limite mai stricte pentru poluarea aerului: „Cel mai mare risc de mediu pentru sănătate”

Momentul în care tabloul „Sunflowers” al lui Van Gogh de la Londra a fost iar stropit cu supă de activiștii pentru mediu

Partenerii noștri