Noroi şi maşini de teren, la Cupa Bihorul la off-road
Forţă şi îndemânare în mijlocul noroiului. Zeci de maşini de teren s-au întrecut în weekend, sub privirile a sute de spectatori veniţi la Cupa Bihorului la off-road. Întrecerea a fost organizată la Hidișel, la aproximativ 20 de kilometri de Oradea.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Printre concurenții din cadrul probei de trial s-a aflat și o tânără din Cluj pasionată de astfel de concursuri.
"E amuzant că poți să te murdărești și să te bați cot la cot cu băieții. Când am început să conduc mașina asta practic a trebuit să învăț din nou să conduc pentru că noi acum suntem obișnuiți cu mașinile care au tot felul de asistări electronice", povesteşte Oana Tarcea.
Trialul de duminică a urmat probei de traseu, programată sâmbătă, pe o distanţă de 80 de kilometri.
"Am avut înscrise la start 30 de echipaje din care au mai rămas apți pentru astăzi vreo 20-25. Traseul de trial e de îndemânare și este structurat pe două categorii, cea standard pentru mașinile pregătite pentru un nivel mediu și categoria open", a detaliat Ciprian Piț, organizatorul evenimentului.
Cei care practică acest sport spun că e nevoie de îndemânare, dar şi de investiţii deloc mici. Aproape după fiecare concurs mașina este avariată.
"Ca să participi la un concurs și să ajungi și la un rezultat îți trebuie ceva ani de experiență în spate, curaj, încredere în copilot și o mașină foarte bună", consideră Dorin Toma, concurent.
"Cine dorește să înceapă sportul acesta ar trebui să înceapă la categoria standard unde bugetul pentru cumpărarea mașinii este între 3000 și 5000 de euro, iar pentru a o pregăti pentru concurs mai e nevoie de 3000 de euro", a calculat Ștefan Szekely, concurent.
Spectacolul a fost urmărit de pe margine de sute de spectatori.
Cei care s-au clasat pe podium au fost răsplătiți de organizatori cu diplome și cupe.
Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Norbert Hegedus
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News