Live

Lecţii interactive cu ajutorul aplicaţiilor Microsoft, la o şcoală din Oradea

Data actualizării: Data publicării:

Lecții ținute pe calculator și teste rezolvate cu ajutorul telefoanelor mobile. Este felul în care decurg orele pe care le ține o profesoară de la o scoala din Oradea. Dascălul folosește aplicații oferite de gigantul Microsoft, pe care le-a studiat prin intermediul unei platforme online.

Lecțiile limba română predate de Mirela Tanc au devenit mult mai interesante pentru elevi de când profesoara folosește aplicații precum Office sau Paint. La una dintre ore, testele au fost înlocuite cu întrebări afişate pe un videoproiector, la care elevii răspund contratimp de pe telefoanele mobile.

"Este foarte interesant şi îmi testează viteza de reacţie ceea ce este un lucru bun", spune un elev.

"Este chiar distractiv, mă simt bine să ştiu că este o competiţie iar viteza şi inteligenţa sunt vitale pentru a câştiga", completează o elevă.

"Le place foarte mult ideea intercativă prin care un test banal, grilă, îl transformăm într-un joc. Devine un mod de a sărbători cunoaşterea", explică Mirela Tanc.

Profesoara de limba română a aflat de aplicaţiile Microsoft în 2013, dar abia trei ani mai târziu a început să le studieze cu atenție. Sfătuită de o profesoară din India, a intrat pe platforma Microsoft Education, unde mii de profesori din toată lumea comunică online și îşi prezintă stilul de predare.

Tot online, profesoara din Oradea a susținut examenele și a devenit expert în astfel de aplicații. Drept urmare, luna viitoare va reprezenta România la un summit organizat de compania lui Bill Gates la Singapore.

"Vom face schimb de idei, educatori din toată lumea, aproximativ 300 de profesori şi reprezentanţi Microsoft. Vom discuta despre proiectele noastre despre activităţile noastre, despre implicarea noastră privind aplicaţiile Microsoft", spune Mirela Tanc.

Profesoara Microsoft, aşa cum o cunosc toţi copiii, a luat legatura în ultimii ani cu zeci de personalităţi din toată lumea. Discuţiile online au loc în timpul orelor iar elevii trebuie să întrebe şi să răspundă în limba engleză.

"Noi, la română, eram la lecţia "Călin, File din Poveste". Doamna profesoară a avut ideea de a intra în direct cu o profesoară din Malaezia şi am avut de făcut un proiect despre tradiţiile de nuntă din România. Fiecare copil a prezentat cum decurge o nuntă aici la noi, iar doamna profesoară din Malaezia ne-a prezentat chiar nunta ei", povesteşte Nicole Elizia, elevă.

"Am intrat prin intermediul skype cu o scriitoare din Alaska care ne-a prezentat unul din basmele scrise de ea şi pe baza acelui basm am făcut deosebiri între basmele româneşti şi basmele ei", spune alt elev.

Modelul Mirelei Tanc a fost preluat de mai bine de jumătate din colegii săi, iar şcoala "Oltea Doamna" din Oradea, unde predă, a primit titulatura de unitate de învăţământ Microsoft.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Gabor Szliagyi
Editor web: Adrian Laboş

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Microsoft, dată în judecată de platforme rivale. I se cere 1 miliard de lire sterline despăgubire

„Așteptați-vă la haos și confuzie”. Avertismentul Microsoft înainte de alegerile din SUA privind interferențele electorale străine

OpenAI lansează ChatGPT search, concurență la motoarele de căutare ale Google şi Microsoft

O profesoară de religie, anchetată pentru că a cerut bani elevilor pentru o excursie care nu s-a mai ținut. Reacția Arhiepiscopiei

Partenerii noștri